Slávky dušené na víně

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut Mořské plody 9 názorů

Suroviny

1 kg slávek
1 + 1 polévkové lžíce másla
4 stroužky česneku
1 cibule
1 svazek pažitky
2 masitá rajčata
0,35 l kvalitního suchého bílého vína
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slávky důkladně vydrhneme hrubou stranou houby na mytí nádobí (novou).

  2. Ve větším hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.

  3. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a vložíme okapané slávky.

  4. Promícháme a zalijeme vínem.

  5. Osolíme, opepříme a hrnec přiklopíme.

  6. Dusíme 5 minut.

  7. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a zbytek nakrájíme na kostičky.

  8. Přidáme do hrnce a ještě 3 minuty dusíme.

  9. Nakonec zjemníme máslem a přidáme pažitku.

  10. Podáváme v hlubokém talíři i s "omáčkou". Můžeme podávat s bagetkou, nebo jen tak.

Poznámka

Jíme tak, že vezmeme jednu slávku, kterou použijeme jako kleštičky a tou vyndáváme z ostatních maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 113 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slávky dušené na víně

  • zuzun zuzun

    Ty jsou super! Morsky potvory jsou u me na prvnim miste, takze posilam zaslouzeny bodik:yes::yes:. Receptik moooc chutny, fotky nadherne.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Oku lahodící fotka:-KVašíku,věřím,že sis pošmáknul:-p:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Miluji slávky, díky za připomenutí, asi zítra naběhnu k nám do rybárničky, ve čtvrtek mají zboží ;-):-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    vybusna:slávky sú dobré, tie "škrupinky" tomu nedajú nejakú pachuť. chutí to...len sa z nich ťažko naješ - hora "odpadu". A musíš byť na ne naladená. Môj muž by to za svet nevzal do úst.:-)) on je taký - divný Janko...ani chobotnice ani olihne, v poslednej dobe nechce ani rybu.
    Venoušku, moc tu plkám?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    no a tie skrupiny musli...oni nejako nepriaznivo *neochutia * tu omacku????

    Odpovědět

  • casino casino

    vybusna:
    Vězte, že chutnají násobně lépe, než vypadají:-))
    Dooga: díky; už jsem stihl zorganizovat na zítra dopravu z MAKRA...:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Chcela by som upozorniť - slávky, ktoré sú otvorené pred varením - nepoužijeme, vyhodíme. Takisto tie, ktoré sa po uvarení neotvorili. (Tak ma to učili domorodci pri mori). Ja nedávam pažítku, ale kopec petržlenovej vňate. A do šťavy si namáčame dobrý čerstvý biely chlieb.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ja viem, ze pre toho, kto to varieva, je to bezna zalezitost ale ja vzdy ostanem v obdive nad tym, ako to vyzera skvele. Neviem ako to chuti, ale na fotke vyzeraju uzasne fotogenicky:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jdu pro slávinky ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: slavky na vine slávky recept na slávky slavky recept slavka houba houba slávka slávky houby slávka slavky na cervenem vine slávka obecná slávky na víně s mrkví slávky na víně recept recept slávky na víně slávka s houbami recept slavky slávky na buzaru houby slavky slávky s rajčat slavky na másle houby -slávka