Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená rýže zase jinak

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

17. 3. 2009 14:52

Suroviny

Porce: 5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina1,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od dcery,ta ho získala na Slovensku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

ercicka

18. 3. 2009 08:32

vybusna: moja svokra tiez dava ryzu do perin, ale staci uplne ked ryza zovrie, osolit, premiesat, vypnut sporak (elekricky) a nechat ryzu tam, potom po 10min este poliat olejom, premiesat a zase nechat na tom este nevychladnutom sporaku.... a nemeriam na hrnceky, proste nasypem ryzu do kastrola, preplachnem ju a kolko ryze, tak taky stlpec vody nad nou a hotovo.... ryzu neoprazam, nedavam ani vegetu - glutaman vobec nepouzivam, len ju osolim ked zacne vriet

ercicka

18. 3. 2009 08:27

Tak ja teda varim ryzu uplne inak :-))... nemam rada ziadne prichute... ryza by mala chutit ako ryza a vyrazne by malo byt to masisko ;-)... uz nieco ine je rizoto alebo ryzovy nakyp ;-)

vybusna

17. 3. 2009 22:58

spagetka..to nie je ryzovy nakyp?

spagetka

17. 3. 2009 22:50

vybusna - tys nevařila rýži a k tomu třeba jablka, meruňky, borůvky? - Tohle miluje můj muž a je to taková rychlovka - uvařím rýži, kam přidám 3 hřebíčky a kousek celé skořice (v mléce a před změknutím přidám na kousky nakrájené ovoce - nejraději jablka, ale lze i švestky, pak jak výše jsem psala, - vlastně jakékoli ovoce a nechat chvilku rozdusit s rýží. Ochutit skořicí a moučkovým cukrem / pro diabetiky jak dělané, fakt :-/) Je také možné tu rýži s ovocem i zapéci( polít vejcem a přidat máslo, tuk). Ale tím nahoře popsaným je naprosto spokojený. (jeho hladina cukru méně, ale jednou za čas ....);-)

vybusna

17. 3. 2009 22:40

drobenka neskusala si niekedy prihodit ovocie k vareniu ryze?..by ma zaujimalo, co by z toho vzislo.

Drobenka

17. 3. 2009 22:35

Výbusna, já mám taky raději hrášek mražený.Ale kolikrát se mi stane, že uvařím více rýži a najednou se rozhodnu, že k nějakému pokrmu by se hodil do rýži i hrášek.:-p Tak část rýži odeberu a přimíchám k němu hrášek sterilovaný. K jiným pokrmům se zas hodí rýže s ovocem. Např.k různým masům na tzv.nudličky, anebo k masíčku, které se dělá na přírodní způsob. Mražený hrášek přidávám již k rýži na začátku a vše zaliji ochucenou vodou. Pak rýži s vodou zamíchám a pod pokličkou dusím cca 20 minut.

Marta

17. 3. 2009 21:40

také připravuju rýži stejným způsobem...jak já byla tenkrát zklamaná, když moje mamka objevila rýži v sáčcích :-/...no, už je to pryč :-)) a do hrnce házím 1 hřebíček ;-)

Bibinka

17. 3. 2009 18:48

Drobenko, tak tu rýži děláme úplně stejně, jen já tam ten masox fouknu až když tu rýži zaliju vodou, on se při dušení rozpustí. Ovšem to se ani nedá počítat za rozdíl. Smažím zásadně na olivovém oleji.;-)

Jikotka

17. 3. 2009 18:41

Je pravda že s rýží v sáčku se takhle udělaná opravdu nedá srovnat:-!:yes::-8 Já zrovna nejsem žádný veliký vyznavač rýže,do svých 46 let jsem ji nevzala do úst...co padlo v dětství pohlavků když jsem ji nejedla...ale děti ji měly rády,tak jsem ji vařila pro ně bez velkých ochutnávek..jo,jo,je to tak...

vybusna

17. 3. 2009 18:27

drobenka....tak s tym ovocim to rozhodne vyskusam. co sa sterilizovaneho hrasku, som sa rozhodla vymenit ho za mrazeny...posledne som si v indickej restike na slovensku objednala hraskovu ryzu a veru mi to nechutilo...malo mi to taku pachut ci co...u praveho inda tuto v mnichove neviem, aky hrasok davaju, este ma to nenapadlo si objednat

Drobenka

17. 3. 2009 18:21

Jiřinko,rýži když propláchnu, tak ji nechám v sítku okapat. Mezitím si nakrájím a osmažím cibuli. Rýži přidávám na osmaženou cibulku suchou. Rýži stačí minutku trochu osmažit - pořád ji míchat s vařečkou. Když dáš rýži suchou, tak nemusíš čekat až se nějaká voda odpaří. 2 hrnky rýže zalívám 2 1/2 hrnkem vařící ochucené vody. Vařící, ochucenou vodu mám již připravenou, když začínám restovat rýži. Vodu ochutím masoxem, solí i vegetou, špetkou mleté papriky. Vodu klidně můžeš trochu víc přesolit. Nemusíš se bát, že rýže bude přesolená. Do uvařené rýži pak můžeš zamíchat sterilovaný hrášek, anebo na kostky nakrájený kompotovaný ananas,nebo mandarinku-kompot. Takhle uvařená rýže je výborná a s rýži v pytlíku se nedá vůbec srovnávat.

vybusna

17. 3. 2009 18:05

takato majorankova ryza je skvela k indickym jedlam...skoda, ze indovia o tom ani netusia;-) no jirinka radost si mi urobila.

Jikotka

17. 3. 2009 17:46

Ten jeden hrnek vody byl dost...já byla spíš zvědavá na tu majoránku,ale je to dobré i s ní.:-p:-p:-D:-D

vybusna

17. 3. 2009 17:46

no a za *slovensku* ryzu ti svacnem bodik samozrejme.;-)

vybusna

17. 3. 2009 17:43

moje nervy....samozrejme *my*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak ochutit rýži ochucena rýže ochucená rýže recept dušená rýže na cibuli ochucená rýže recepty recept varena ryze ochucena dušena rýže babicovy dobroty rýže babicova rýže presolena ryze rýže ochucená rýže dělaná v troubě ochuceni rýže slovenská rýže rýže z pytlíku rýže v pytlíku cim ochutit ryzi recept na ochucenou rýži babicova rýže v troubě rýže vařená v troubě

Suroviny: rýže, cibule, podravka, majoránka, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Dušená rýže zase jinak

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYjV