Dušená rýže zase jinak

Jikotka Kuchařka:

Doba přípravy: 35 min. PT0H35M 5 porcí Přílohy 20 názorů

32

Suroviny

Rýže
1 velká cibule (může být vic)
Podravka
majoránka
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. 1 hrnek rýže několikrát hodně propláchneme, cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, přidáme rýži a restujeme do odpaření vody.

  2. Zalijeme 1 hrnkem vařící vody,přiklopíme a 20 min. zvolna vaříme.

  3. Potom promícháme, přidáme Podravku (malou lžičku), špetku majoránky, sůl, pepř a necháme ještě 15 min. stát

Poznámka

Recept mám od dcery,ta ho získala na Slovensku

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Dušená rýže zase jinak

  • ercicka ercicka

    vybusna: moja svokra tiez dava ryzu do perin, ale staci uplne ked ryza zovrie, osolit, premiesat, vypnut sporak (elekricky) a nechat ryzu tam, potom po 10min este poliat olejom, premiesat a zase nechat na tom este nevychladnutom sporaku.... a nemeriam na hrnceky, proste nasypem ryzu do kastrola, preplachnem ju a kolko ryze, tak taky stlpec vody nad nou a hotovo.... ryzu neoprazam, nedavam ani vegetu - glutaman vobec nepouzivam, len ju osolim ked zacne vriet

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    Tak ja teda varim ryzu uplne inak :-))... nemam rada ziadne prichute... ryza by mala chutit ako ryza a vyrazne by malo byt to masisko ;-)... uz nieco ine je rizoto alebo ryzovy nakyp ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    spagetka..to nie je ryzovy nakyp?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    vybusna - tys nevařila rýži a k tomu třeba jablka, meruňky, borůvky? - Tohle miluje můj muž a je to taková rychlovka - uvařím rýži, kam přidám 3 hřebíčky a kousek celé skořice (v mléce a před změknutím přidám na kousky nakrájené ovoce - nejraději jablka, ale lze i švestky, pak jak výše jsem psala, - vlastně jakékoli ovoce a nechat chvilku rozdusit s rýží. Ochutit skořicí a moučkovým cukrem / pro diabetiky jak dělané, fakt :-/) Je také možné tu rýži s ovocem i zapéci( polít vejcem a přidat máslo, tuk). Ale tím nahoře popsaným je naprosto spokojený. (jeho hladina cukru méně, ale jednou za čas ....);-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    drobenka neskusala si niekedy prihodit ovocie k vareniu ryze?..by ma zaujimalo, co by z toho vzislo.

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Výbusna, já mám taky raději hrášek mražený.Ale kolikrát se mi stane, že uvařím více rýži a najednou se rozhodnu, že k nějakému pokrmu by se hodil do rýži i hrášek.:-p Tak část rýži odeberu a přimíchám k němu hrášek sterilovaný. K jiným pokrmům se zas hodí rýže s ovocem. Např.k různým masům na tzv.nudličky, anebo k masíčku, které se dělá na přírodní způsob. Mražený hrášek přidávám již k rýži na začátku a vše zaliji ochucenou vodou. Pak rýži s vodou zamíchám a pod pokličkou dusím cca 20 minut.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    také připravuju rýži stejným způsobem...jak já byla tenkrát zklamaná, když moje mamka objevila rýži v sáčcích :-/...no, už je to pryč :-)) a do hrnce házím 1 hřebíček ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Drobenko, tak tu rýži děláme úplně stejně, jen já tam ten masox fouknu až když tu rýži zaliju vodou, on se při dušení rozpustí. Ovšem to se ani nedá počítat za rozdíl. Smažím zásadně na olivovém oleji.;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Je pravda že s rýží v sáčku se takhle udělaná opravdu nedá srovnat:-!:yes::-8 Já zrovna nejsem žádný veliký vyznavač rýže,do svých 46 let jsem ji nevzala do úst...co padlo v dětství pohlavků když jsem ji nejedla...ale děti ji měly rády,tak jsem ji vařila pro ně bez velkých ochutnávek..jo,jo,je to tak...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    drobenka....tak s tym ovocim to rozhodne vyskusam. co sa sterilizovaneho hrasku, som sa rozhodla vymenit ho za mrazeny...posledne som si v indickej restike na slovensku objednala hraskovu ryzu a veru mi to nechutilo...malo mi to taku pachut ci co...u praveho inda tuto v mnichove neviem, aky hrasok davaju, este ma to nenapadlo si objednat

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Jiřinko,rýži když propláchnu, tak ji nechám v sítku okapat. Mezitím si nakrájím a osmažím cibuli. Rýži přidávám na osmaženou cibulku suchou. Rýži stačí minutku trochu osmažit - pořád ji míchat s vařečkou. Když dáš rýži suchou, tak nemusíš čekat až se nějaká voda odpaří. 2 hrnky rýže zalívám 2 1/2 hrnkem vařící ochucené vody. Vařící, ochucenou vodu mám již připravenou, když začínám restovat rýži. Vodu ochutím masoxem, solí i vegetou, špetkou mleté papriky. Vodu klidně můžeš trochu víc přesolit. Nemusíš se bát, že rýže bude přesolená. Do uvařené rýži pak můžeš zamíchat sterilovaný hrášek, anebo na kostky nakrájený kompotovaný ananas,nebo mandarinku-kompot. Takhle uvařená rýže je výborná a s rýži v pytlíku se nedá vůbec srovnávat.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    takato majorankova ryza je skvela k indickym jedlam...skoda, ze indovia o tom ani netusia;-) no jirinka radost si mi urobila.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Ten jeden hrnek vody byl dost...já byla spíš zvědavá na tu majoránku,ale je to dobré i s ní.:-p:-p:-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no a za *slovensku* ryzu ti svacnem bodik samozrejme.;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    moje nervy....samozrejme *my*

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jak ochutit rýži ochucena rýže ochucená rýže recept dušená rýže na cibuli ochucená rýže recepty recept varena ryze ochucena babicovy dobroty rýže dušena rýže babicova rýže presolena ryze rýže ochucená slovenská rýže ochuceni rýže rýže z pytlíku rýže v pytlíku cim ochutit ryzi rýže dělaná v troubě babicova rýže v troubě rýže vařená v troubě recept na ochucenou rýži

Zapomněl/a jsem heslo