Domácí majonéza / tatarka

Navrmi Kuchařka: Navrmi

Omáčky 7 názorů

Suroviny

olej
vejce (čerstvé)
sůl
---------------------
zavařené okurky
cibule
kečup
hořčice plnotučná
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do nádobky od tyčového mixéru dáme vejce, lehce osolíme, mixujeme a během toho přiléváme olej, tak dlouho, dokud nevznikne požadovaná hustota majonézy. Poté máme majonézu hotovou.

  2. Okurky a cibuli si nakrájíme na drobné kostičky, přidáme do majonézy spolu s kečupem, hořčicí a pepřem. Pořádně promícháme a tatarka je hotová.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí majonéza / tatarka

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Navrmi: proč by měl být problém:-? Jen jsem se snažila poradit, majonézu a tatarku dělám už přes dvě desítky let.
    Kdyby se recepty mazaly po každé připomínce k postupu, nezbylo by jich tu mnoho.

    Odpovědět

  • madlina madlina

    Bože, za chvíli se tu objeví recept jak uvařit brambory ve slupce.:-O

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Navrmi: Mimo kečupu ji dělám stejně. ;-), nikdy mi nezřídla, ale je možné, že se to stát může. Tatarka mi ráda zřídne, když přidám cibuli.

    Odpovědět

  • Navrmi Navrmi(autor receptu)

    My ji doma děláme přesně takhle, jak píšu, jestli je s tím nějaký problém, recept vymažu.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Navrmi: hm, tak to asi děláme každá jinou majonézu.
    Základní poučka, kterou mi maminka při povídání o majonéze řekla, byla: A pamatuj si, po přidání kyselého (hořčice, ocet - ten tam také patří!) majonéza i tatarka řídne:-!
    Mimochodem, do normální tatarky kečup nepatří. Zato worčestr ano;-)

    Odpovědět

  • Navrmi Navrmi(autor receptu)

    Já už s ní ale po přidání hořčice a kečupu nic nedělám, jenom vše pořádně promíchám, majonéza je dost hustá a zase to tolik nezřídne.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Trochu víc rozepiš postup, prosím - kdo majonézu (tatarku) umí, tvůj recept nepotřebuje.
    A ten, kdo ji neumí, bude třeba vyděšený, že mu po přidání hořčice majonéza velice zřídne a je třeba znovu došlehávat další olej atd...

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí majonéza tyčový mixér tatarka z majonézy domácí tatarka tyčový mixér jak udělat z majonézy tatarku domací tatarka domací majoneza domácí majonéza hustota domaci tatarka bez vajec jak z majonézy udělat tatarku lehká majonéza domácí majonéza v mixéru jak udělat majonézu tatarka s majonézy domaci majoneza mixéry domácí tatarka bez vejce recept domaci tatarka domácí majonéza recept bezvaječná tatarka lehka domaci majoneza jak udělat tatarku z majonézy