

Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem
Suroviny
- Rohlíčky:
- 5 dkg hladké mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 25 dkg vlašských ořechů (mletých)
- 1 vejce
- 1 žloutek
- Dejmalův krém:
- 20 dkg stuženého 100%-ního tuku
- 25 dkg másla
- 25 dkg moučkového cukru
- 2 vejce
- 6 lžic rumu
- kakao
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Těsto necháme odležet a poté vykrajujeme podkovičky/rohlíčky a pečeme na 170 stupňů.
Na hotové rohlíčky nastříkáme sáčkem se zdobící špičkou krém a namáčíme (krém) v čokoládě.
Krém: Vše kromě tuku ušleháme (srazí se to). Dále rozpustíme 20 dkg tuku (100%) a vychladlý (vlažný) tuk zašleháme do krému.
Čokoládová poleva: rozpustíme si čokoládu spolu se ztuženým tukem, aby nám vznikla poleva, do níž namáčíme krém na rohlíčkách.
Poznámka od kuchařky
Po upečení jsou rohlíčky docela tvrdé (nelekejte se), změknou až s krémem.
U nás jsou velmi oblíbené :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem
-
To je divný recept na krém. Pokud tam jsou vejce, pak se šlehají s cukrem na páře do zhoustnutí. Pak se vyšlehá změklé máslo a do něj se dobře zašlehá vaječný základ. 100% tuk do krému vůbec nedávám. Zkazil by výslednou chuť. A tenhle krém se mi nikdy nesrazil.
Výše uvedený návod na krém nechápu a že už mám za sebou hodně druhů a kil krému.
P.s. Už jsem našla ten výše zmíněný dejmalův krém a je to jak jsem psala. Recept je špatně popsán, či opsán.
https://www.labuznik.cz/recept/dejmaluv-krem/ -
Navrmi:
RCP: "Krém: Vše kromě tuku ušleháme (srazí se to). Dále rozpustíme 20 dkg tuku (100%) a vychladlý (vlažný) tuk zašleháme do krému."
A co s druhou částí tuku - s máslem ???
Já bych nejspíš ušlehala nejen cukr, vejce, rum a kakao, ale i máslo. A na to dodatečné zašlehání bych nechala jen ten 100% tuk. -
magdalenka: Starý recept, ak to nebolo doplnené doteraz, pochybujem, že to bude teraz.
Ale doplnila som tuk, polevu robí každý inak, myslím, že každý má svoju odskúšanú.
-
V surovinách stále chýba stužený tuk...tiež suroviny na polevu. Autorku prosím o doplnenie.
-
Podobné krémy se ztuženým tukem hodně využívají profesionální cukráři, protože je ho hodně za poměrně málo peněz. Kupovaného cukroví navíc nesníme krabici, ale jen pár kousků. Pro domácí pečení bych ale určitě volila máslové krémy nastavené např. moučnou kaší. Jsou zdravější a lépe stravitelné
-
Navrmi: děkuju
-
Ok, hotovo.
-
Míšo, hádej, proč je v receptu nadpis Suroviny?
Přepiš si je tam, prosím, všechny recepty na topkách to tak mají. -
alena:
-
-
u nás se tomu říká NOBLESNÍ ROHLÍČKY, ale krém že se srazí a pak se vlastně "napravuje" ztuženým tukem? tak to neděláme, navíc krém se ztuženým tukem je fuj, to ani není žádný opravdový krém, ale náhražka, to se dělalo někdy v 70. letech, ne?! mnohem lépe chutná krém z másla a vejce šlehané s cukrem v páře, ochucený vanilkou, apod.
-
taky dělám hodně podobný recept... jsou moje nejoblíbenější
-
IvanaLK: joo chybí, děkuju za upozornění, hned to opravím
-
Proč Dejmalův krém?
-
Paráááda!!!