Kuřecí tortillová polévka

LidaD Kuchařka: LidaD

Doba přípravy: 40 min. Polévky 3 názory

Suroviny

1 cibule
4 kuřecí prsa
1 červená paprika - nakrájená na nudličky
1 plechovka kukuřice
500 ml rajčatové šťávy
1 lžíce kmínu
3 lžíce koriandru (ten tam bezpodmínečně musí být)
sůl
pepř
česnek podle chuti na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci nasucho osmahněte cibuli, až je měkká (můžete samo osmahnout na oleji, já se snažím dělat vše co nejmíň kalorické) a potom přidejte kuře.

  2. Když je kuře také osmahlé, přidejte papriku a kukuřici a zalejte rajčatovou šťávou.

  3. Přidejte kmín, koriandr, sůl, pepř a vařte asi 15-20 minut.

  4. Nakonec přidejte trochu (podle chutě 1 nebo víc stroužků) česneku, promíchejte a můžete servírovat.

Poznámka

Do hotove polévky na talíři je dobré přidat buď kousek avokáda, nebo kysané smetany a třeba i strouhaný sýr, a taky nadrobit tortilla chipsy, nebo nasucho oprahnuté tortilly. Ale pro ty, co se snaží hlídat váhu (a nebo si "schovat" kalorie na nějaký dobrý zde uvedený moučníček) je polévka dobrá a sytá i bez těch extrabuřtů. Dobrou chuť.

Zdroj neznámý, dělám tuhle polévku už dlouho, jedla jsem to někde v restauraci a tak jsem to nejak splichtila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí tortillová polévka

  • destovka destovka

    Polevka vypada bajecne!!!:yes: Je mnoho druhu ruznych receptu. My ji mame radi palivou. Davam do ni Anheim papricky...:-p

    Odpovědět

  • LidaD LidaD(autorka receptu)

    Drobku, díky za "kritiku" a zdravím Idaho.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Zklamalas mne touhle polévkou. Nemám jí totiž co vytknout. Obvykle jsem rejpal, pokud jde o mexické vaření. Samozřejmě jsem jedl mnoho druhů torillových plévek, Mexiko miluju a jezdím tam jak jen mohu, naštěstí to od nás není daleko. Jistě jsou krajové variace, tahle přesně zapadá do jedné z nich.
    To avokádo se do ní přidává vždy, ale někdo ho nerad. Sýr se taky přidává, je to jakýkoli snadno rozpustný sýr, takový co je tak měkký, že se smažit nedá.:-)
    Jen jedinou věc bych dodal. V Mexiku se používá na dochucení limetka, šťáva samozřejmě, tak jako my přidáváme Maggi.
    Zní to podivně, ale ta kyselost limetkové šťávy nějak pozvedne nebo vytáhne chuť kuřecího masa a vývaru. Nikoho samozřejmě nenutím, ale za zkoušku to stojí.
    Celkově přidávám veliký bod za dobrý, amatérsky a bez znalostí mexické kuchyně vyvedený recept. Provedlas to na jedničku s hvězdičkou.:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mexicka kureci polevka kureci tortilova poevka tortilla polévka kureci mexicka polevka mexická tortilová polévka tortilová plévka tortila do polévky tortillová polévka polévka s tortilly polévky kalorie polévka s tortilou anheim chilli kuřecí polevka kalorie kuřecí polévka-kalorie polévka v tortille dochuceni kureci polivky mexická kuřecí polévka s tortilou tortilova kureci polevka kureci tortilova polevka polévka z kuřecich drobku

Zapomněl/a jsem heslo