Kuřecí tortillová polévka

Polévky Doba přípravy: 40 min. 3 názory

Polévky Doba přípravy: 40 min. 3 názory

Suroviny

1 cibule
4 kuřecí prsa
1 červená paprika - nakrájená na nudličky
1 plechovka kukuřice
500 ml rajčatové šťávy
1 lžíce kmínu
3 lžíce koriandru (ten tam bezpodmínečně musí být)
sůl
pepř
česnek podle chuti na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci nasucho osmahněte cibuli, až je měkká (můžete samo osmahnout na oleji, já se snažím dělat vše co nejmíň kalorické) a potom přidejte kuře.

  2. Když je kuře také osmahlé, přidejte papriku a kukuřici a zalejte rajčatovou šťávou.

  3. Přidejte kmín, koriandr, sůl, pepř a vařte asi 15-20 minut.

  4. Nakonec přidejte trochu (podle chutě 1 nebo víc stroužků) česneku, promíchejte a můžete servírovat.

Poznámka od kuchařky

Do hotove polévky na talíři je dobré přidat buď kousek avokáda, nebo kysané smetany a třeba i strouhaný sýr, a taky nadrobit tortilla chipsy, nebo nasucho oprahnuté tortilly. Ale pro ty, co se snaží hlídat váhu (a nebo si "schovat" kalorie na nějaký dobrý zde uvedený moučníček) je polévka dobrá a sytá i bez těch extrabuřtů. Dobrou chuť.

Zdroj neznámý, dělám tuhle polévku už dlouho, jedla jsem to někde v restauraci a tak jsem to nejak splichtila.

Komentáře k receptu Kuřecí tortillová polévka

  • destovka destovka

    Polevka vypada bajecne!!!:yes: Je mnoho druhu ruznych receptu. My ji mame radi palivou. Davam do ni Anheim papricky...:-p

    Odpovědět

  • LidaD LidaD(autor receptu)

    Drobku, díky za "kritiku" a zdravím Idaho.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-p Zklamalas mne touhle polévkou. Nemám jí totiž co vytknout. Obvykle jsem rejpal, pokud jde o mexické vaření. Samozřejmě jsem jedl mnoho druhů torillových plévek, Mexiko miluju a jezdím tam jak jen mohu, naštěstí to od nás není daleko. Jistě jsou krajové variace, tahle přesně zapadá do jedné z nich.
    To avokádo se do ní přidává vždy, ale někdo ho nerad. Sýr se taky přidává, je to jakýkoli snadno rozpustný sýr, takový co je tak měkký, že se smažit nedá.:-)
    Jen jedinou věc bych dodal. V Mexiku se používá na dochucení limetka, šťáva samozřejmě, tak jako my přidáváme Maggi.
    Zní to podivně, ale ta kyselost limetkové šťávy nějak pozvedne nebo vytáhne chuť kuřecího masa a vývaru. Nikoho samozřejmě nenutím, ale za zkoušku to stojí.
    Celkově přidávám veliký bod za dobrý, amatérsky a bez znalostí mexické kuchyně vyvedený recept. Provedlas to na jedničku s hvězdičkou.:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: mexicka kureci polevka kureci tortilova poevka tortilla polévka kureci mexicka polevka mexická tortilová polévka tortilová plévka tortila do polévky mexicka polevka s tortilou kuřecí polévka kcal kureci polevka kilokalorie tortillová pizza kalorie tortillová polévka polévka s tortilly polévky kalorie polévka s tortilou anheim chilli kuřecí polevka kalorie kuřecí polévka-kalorie polévka v tortille dochuceni kureci polivky