Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

Jana Remkova Kuchařka:

Ostatní 25 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

hlávka zelí (menší)
2 brambory (středně velké)
Nyní v akci
1 vajíčko
Nyní v akci
polohrubá mouka
cibule
slanina
pikantní klobása
trošinku oleje
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje a cibulce si orestujeme nakrájené hlávkové zelí, posolíme, pokmínujeme, opepříme, zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka.

  2. Mezitím si nasypeme mouku (asi půl kila, podle strávníků)do mísy, osolíme, vyklepneme jedno vajíčko, nastrouháme 2 brambory a zalijeme vodou-promícháme. Kdo halušky dělá, ví, jak to má být husté-jinak asi trochu hustější, než těstíčko na kapání. Přes haluškovač naházíme halušky do vroucí, osolené vody, necháme pár minut povařit a scedíme-opláchneme studenou vodou.

  3. Nakrájíme si slaninu na kostičky, uškvaříme spolu s cibulkou a na kostičky nakrájenou klobáskou.

  4. Zelí smícháme s haluškami a polijeme směsí ze slaniny, cibule a klobásy.

Poznámka

Recept mám od tchýně ze Strečna. Je to kalorická bomba, ale kdo jednou zkusí-pak už musí!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halušky s hlávkovým zelím a klobásou

  • Bibinka Bibinka

    petra: Petruš, my je máme rádi větší tak na sousto, tak je zavařuji na malé lžičce, v podobných mám recept....;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    tejaja: díky za záskok!!:-)) Petro, na Slovensku u mé tchýně se halušky házeli do broucí vody jen z prkýnka;-). Haluškovač jsem taky dlouho nemohla sehnat. Dnes jsou všude;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    petra: použi to, čo určite máš, u nás sa halušky nerobia na haluškovači, ale na strúhadle s tými najväčšími slzičkami ;-)
    Pozri pri tomto recepte fotky, tam to strúhadlo uvidíš;-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/12217-halusky-se-z...

    Odpovědět

  • petra petra

    a když nemám haluškovač??:-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    bez masé (neregistrovaný/á) opravila jsem;-)

    Odpovědět

  • bez masé bez masé

    proč je to v této kategorii:-?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Reny2 já to beru na vědomí;-), asi máš pravdu ale halušky se dělají na mnoho způsobů. Já jsem je nikdy nevařila až do doby, kdy jsem je jedla právě na Slovenku u své tchýně.;-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Zensky,jak tak ctu ty komentare,tak mi to neda...halusky se zelim (na slovensku kapusta)se delaji bez cibule a bez klobasy...a delaji se spise na sadle,pac maji lepsi smak...a babicka by pisatelce dala minus za to proplachovani vodou :-!:-!:-! Halusky se vytahujou z vody cednikem,dobre okapat,sup do misy a prolit lzici toho vyskvarenyho sadla ze slaniny...na kazdou davku halusek se da 1-2P.lzice tuku ze slaniny....tim se neslepi...a to zeli se dela prave na tom sadle,musi byt nastrouhane na vetsim struhadle,posypou se trochou cukru a pomalinku se prazi az do zlatave barvy...pak se dosoli a dopepri a zamichaji se s tema haluskama...na taliri si davaji ti,co maji radi tu slaninu...je to sice trochu kaloricky,ale dnes kazdy cpe do sebe ty rostlinny tuky a zapomina se ze i zivocisny tuky nase tela potrebuji,pokud se to dela jen obcas...;-) po obede je pak lahoda otevrit si pivecko...to tu mastnotu pekne splachne... :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivca ivca

    to je mnamka moje 1 vareni uuuuuuuuuzasnyyyyyyyyyy :yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-!:-!:-!:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • ada ada

    výýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýborné moooooooooooooooc:-):-p;-):-O:-8:-*:-D:-)):-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Ladein, u nás sa robia halušky s kapustou bez mäsa, ale slaninka tam nikdy nechýba, napriek tomu sa to skutočne radí medzi bezmesité jedlá;-);-);-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    ladein..ale no tak! staci ked si das to *obrovske mnozstvo masa* bokom a je to normalne bazmasite jedlo. ked si das bokom rezen, tak ti vela na tom taniery neostane vsak?

    Odpovědět

  • Ladein Ladein

    Pokud čtu dobře, tak to jsou bezmasá jídla. Slanina a klobása asi s masem mají něco společného.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Haluškám a langošům nikdy neodolám-vím, že to nesmím, ale když je miluješ tak není co řešit:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Spagetka, teraz si to plne vystihla, je to neodškriepiteľná pravda:yes::yes::-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo