

Hop do trouby
Suroviny
- 1 máslo
- 2 sklenice cukru
- 1 sklenice vody
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce rumu
- 2 sklenice polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 - 4 vejce
Postup přípravy receptu
Do hrnku dáme rozpustit máslo, přidáme cukr, vodu, kakao a rum.
Odebereme jednu sklenici z hrnku a do zbylého přidáme mouku, prášek do pečiva a vejce, to vše dobře promícháme.
Do vysypaného pekáče dáme péct.
Po upečení propícháme špejlí a polijeme zbylou sklenicí, kterou jsme si odebrali na začátku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hop do trouby
-
Dnes jsem upekl tady tu buchtu a je vynikající
.
Děkuji za inspiraci -
Je to stejné jako Šalamoun, který se hojně peče na Moravě, odkud pocházím, ale když jsem se přestěhovala do Krkonoš, zjistila jsem, že tahle buchta se tu peče pod názvem Hop do trouby. Rozdíl je jen v tuku - moravská buchta je z Hery a krkonošská z másla.
-
Mám recept od kamarádky,ta povrch buchty ihned po polití zbytkem základu posype kokosem. Je to moc dobrá buchta
-
jedna z nejlepších buchet... mám ji ještě ve staré kuchařce po mé prababičce
-
Je to výborný
,před časem jsem ten recept stratila
a teď díky tobě mohu dělat tuto výbornou buchtu, znovu
proto uděluji bodík
+3
-
-
-
Omluvám se, že tento repect tu nejspíš již je. Je jasné, že bude bod jiným názvem, ale netušila jsem, že se tu již nachází.
-
Ale no tak. Tak si zas tak nestěžujme
, aspoň máte rychlý bodík za fotečku, ne?
-
aneb buchta Šalamoun
aneb buchta z hery (tam chybí pouze rum)
-
tuhle rychlovku dělám když chvátám,navíc ještě posypu kokosem,fakt dobré a rychlé