Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 350 kJ / 7 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,94 g |
| Tuky | 554,48 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 2,52 g |
| Sodík | 537 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 652,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Banány rozmačkáme, vyšleháme s cukry, máslem, smetanou a žloutky. Přidáme mouku promísenou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme moukou) a pečeme na 180°C cca 30-40 minut.
Krok 2: Výše uvedený postup si zopakujeme ještě jednou, protože potřebujeme dva korpusy.
Krok 3: Na krém rozehřejeme čokoládu a necháme zchladnout. Vyšleháme máslo, do něj přišleháme čokoládu a přidáme nutelu.
Z upečeného těsta vykrojíme tři stejné obdélníky, které spojíme a okrájíme do odpovídajícího tvaru. Na záď potřebujeme dva obdélníky, jeden větší, na který přijde menší. Na příď vykrojíme v podstatě trojúhelník, který slepíme krémem. Na krém mezi korpusy můžete případně také dát nakrájené banány.
Povrch lodi dozdobíme krémem a na některé detaily použijeme potahovou hmotu - viz foto.
Z upečeného těsta vykrojíme tři stejné obdélníky, které spojíme a okrájíme do odpovídajícího tvaru. Na záď potřebujeme dva obdélníky, jeden větší, na který přijde menší. Na příď vykrojíme v podstatě trojúhelník, který slepíme krémem. Na krém mezi korpusy můžete případně také dát nakrájené banány.
Povrch lodi dozdobíme krémem a na některé detaily použijeme potahovou hmotu - viz foto.
Zveřejněno 27. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirátská loď
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWrE
Moje poznámka
Pirátská loď
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWrE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort pirátská loď postup,
pirátská loď,
dort pirátská loď,
dorty ve tvaru lodí,
recept a postup na dort ve tvaru lodě,
dort lode,
dort pirátská loď foto,
pirátská loď dort,
dort lod foto,
recepty na loď,
jednoduchý dort loď,
lod dort,
pirátská lodě,
dort pirát lod,
dort ve tvaru lode,
piracka lod dort postup,
kuchařka na lodi,
pečivo ve tvaru lodi,
dorty pirátská loď,
dortový korpus obdélník recept
Suroviny:
cukr,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
banán,
vejce,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
máslo,
čokoláda,
nutella,
hmota potahovací
Komentáře (5)