Kuře po baskicku
Kuřecí maso se těší veliké oblibě, hlavně díky své šťavnatosti. Zajímavě okořeněná kuřecí stehna po baskicku, pečená s rajčaty a olivami, budou vděčným obědem. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete přidat chilli papričky a pikantní klobásu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 525 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,92 g |
Tuky | 1,06 g |
Vláknina | 10,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 22,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stehna rozdělíme v kloubu, posolíme, posypeme sladkou paprikou a potřeme olejem. Zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici. Pokud nemáme čas, necháme takto naložené maso v misce, než připravíme ostatní ingredience. Také to stačí.
Krok 2: Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky cca 1x1 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na podobně velké kousky, oloupaný česnek na malé kostičky, klobásu na kolečka a olivy rovněž na kolečka (nebo je jen přepulte a nebo i nechte celé). Chilli papričky nasekáme nadrobno.
Krok 3: Do pekáče na dno naskládáme naložená kuřecí stehna. Na ně nasypeme pokrájenou papriku, cibuli, klobásu, chilli papričky, česnek a olivy.
Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme uzenou papriku a rukama lehce promícháme. Vyklepneme plechovku s rajčaty, okořeníme tymiánem a opět lehce promícháme, tentokrát raději lžící. Mícháme tak, aby se nám směs dostala mezi maso a třeba i pod něj, ale aby maso zůstalo stále přikryté.
Krok 5: Namočíme pečicí papír do vody, lehce vyždímeme a jídlo v pekáči s ním zakryjeme. Celý pekáč zakryjeme "poklicí" nebo pokud nemáme, tak alobalem. Dáme do předehřáté trouby na 200°C na 50 minut.
Krok 6: Po 50 minutách máme hotovo. Podáváme s francouzskou bílou bagetou, nebo rýží podle chuti. U nás to máme rádi i s opečenými brambory.
Zveřejněno 13. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře po baskicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAJW
Moje poznámka
Kuře po baskicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAJW
Nejnovější recepty
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno před 5 hodinami
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Papriky plněné kuskusem s restovanou zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina
Evculina84 před 1 hodinou
Bezový cheesecake
Jana2017 před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Sahula před 6 hodinami
Laskonky jednoduché a křupavé
Hankali před 7 hodinami
Mini Pavlova
Hankali před 7 hodinami
Veky
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lucie1001 před 8 hodinami
Citrónové muffiny s mákem
marepavla před 10 hodinami
Babiččina hrachovka
Kajkajak před 11 hodinami
Penne s kuřecím masem a nivou
helen.fon@seznam.cz před 11 hodinami
Tématické fráze:
kuře po baskicku,
baskické kuře,
pečené kuře po baskicku,
kuře po baskitsku,
kuřecí po baskicku,
baskitske kure,
tescoma s chuti baskicke kure,
baskytské kuře,
kuře po basticku,
kuře po baskytsku,
kure po baskitsku podle pauluse,
kure po baskidsku,
tescoma s chuti cz baskicke kure,
kuře po baskydsku,
kuřecí maso po baskicku,
maso po baskidsku,
baskické kuře tescoma,
kure po baskycku,
kuře po baskicku recept,
kuře po
Suroviny:
stehno kuřecí,
paprika,
rajče,
olivy černé,
cibule,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
klobása pikantní,
paprika sušená sladká,
paprika sušená sladká,
tymián,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)
Da se urcite udelat i v troube, ale rozhodne bych nejpreve kure dala opect na panev (tedy s kuzi), bez poklicky a jen s kapkou tuku radne do cervena, pak zalila bilym vinem (ktery mi v tomto receptu chybi), to nechala odparti az pak teprve pridala zeleninu a dopekla v troube.
Olivy v puvodnim receptu si nepamatuji, ale urcite tam nebudou spatne.
Kůži nechat
Kůže je (vedle cholesterolu) výborný zdroj glutinu, který dodá pokrmu plnost (podobné je to s gulášem z kližky)
P.s. - s tím pečícím papírem, to také vyzkouším, dobrý nápad