Ranní vaječná omeleta

Bezmasá jídla Doba přípravy: 5-10 minut 5 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 5-10 minut 5 názorů

Suroviny 1 porce

3 celá vejce
3-4 chery rajčat
0,5-1 dl smetany
provensálské koření
kari, cca 1/4 kávové lžičky
chilli špetka, ale záleží na chuti
sůl
pepř
olej na smažení
lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyklepneme do misky, přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kari a chilli. Pozvolna rozmícháme metličkou.

  2. Rajčata nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a rajčata na něm opékáme. Jakmile začnou měknout, lehce posypeme provensálským kořením a nalijeme na ně připravená vejce.

  3. Lehce promícháme, uhladíme, abychom v omeletě neměli díry a pečeme, dokud není vejce shora zcela ztuhlé. Těsně před koncem dáme na omeletu malé kousky másla. Omeletu přehneme a přendáme na talíř. Vhodný k ní je čerstvý chléb s máslem.

Poznámka od kuchařky

Pánev přikrývám poklicí, zvlášť pokud je pánev větší a omeleta je tudíž tenčí a špatně by se obracela.

Komentáře k receptu Ranní vaječná omeleta

Tématické fráze: vaječná omeleta na chleba vaječná omeleta na chlebu vaječná omeleta se smetanou vaječna omeleta recept vaječná omeleta recepty vaječná omeleta příprava vaječné omelety příprava vaječné omelety ranní omeleta vaječné omelety na chléb vaječná omeleta s rajčaty vaječné omelety omeleta se smetanou vaječná omoleta vajecna omeleta smetana omeleta priprava priprava vaječná omeleta oneleta se smetanou příprava omelety recept na vaječnou omeletu