

Guláš Samuraj z Budapešti
Suroviny 4 porce
- 1/2 kg pěkného zadního hovězího masa
- 6 velkých cibulí
- olej
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- 3 dl kečupu
- 2 šálky vody
- 1-3 feferonky
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme klasicky jako na guláš.
Cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme maso, prudce orestujeme, posolíme, popepříme, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme kečupem a vodou a dusíme. Občas promícháme a po změknutí masa přidáme na posledních 5 minut feferonky, kdo jak má rád a snese.
Podáváme s pečivem, hranolky, americkými brambory. Výtečné, pokud se zapíjí sektem.
Poznámka od kuchařky
Maso a cibule musí být v souladu ne na váhu, ale na objem.
Pokud bude někdo dělat jinou váhu, než je uvedena, tak prosím neporušte pravidlo, jaká hromádka masa, taková hromádka cibule.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Guláš Samuraj z Budapešti
-
A jeste neco autor píše že na nudličky a jsou na fotkách kostky tak nevim no mate z toho budapeštský gulašek ne samuraje
-
No nevim jak vy ale samuraj není guláš ale minutka na pánvy a rozhodně ne z budapešti
ty vado majoranka,vinej.ocet,co z toho děláte chjo
-
Jen bych doporučoval místo vody hovězí vývar a kečup v žádném případě. Tam patří klasický rajský protlak a na závěr troška vinného octa, aby se vyladila nasládlá chuť usmažené cibule. Někdy se dá přidat trocha česneku a majoránky - tím se to ale chuťově posune jinam.
-
-
pbarva: to nemyslíš vážne, že potrebuješ si obstarávať preklad zo slovenčiny, že skutočne nerozumieš. Skôr mám pocit, že ti išlo o to uraziť. Možno sa mýlim, ale...
Ešte ma napadla jedna myšlienka. Prečo ľuďom vadí, že niekto niečo vie, veď naučiť sa nové poznatky môže každý a v každom veku. -
pbarva:
Ak skutocne nerozumiete po slovensky (zrejme prvý prípad na Toprecepty.cz), tak sa ani nedivím, ze Vase recepty sú plné kulinárskych a nielen kulinárskych omylov.
Snazil som sa to napísat zrozumitelne, ale ak tomu nerozumiete, tak Vám to napísem aj po cesky... -
pbarva: ale tož...! Nikdy jsme odsud nikoho nevyháněli a kvůli slovenštině už vůbec ne.
-
Pepe: Koukám, že jste chytrý dost, rozumíte úplně všemu, jen škoda, že vám nerozumím , ale slovenský překlad si kvůli tomu nebudu pořizovat, jestli existují TOP RECEPTY i na Slovensku, hodnoťte to tam, tam jistě uvítají vaše hodnocení vstřícněji
-
1. Neviem, či máte jasno, kde žili samuraji, ale v Budapešti to rozhodne nebolo.
2. Keby ste žili v krajine, ktorá je výrobcom najväčšieho množstva sektu na svete (nazvime ho radšej šumivé víno, pretože sekt je nemecký a piť sa skutočne nedá, dokonca sme ho skúšali dať do varenia a museli sme to vyhodiť) a kde sa pije skutočne pri každej príležitosti temer od rána (tu sa to rozumie cca 11:30), tak by ste asi nedoporučovali tento nápoj ku gulášu.
Už ste skúsili zapíjať Vepřo, knedlo žinčicou? -
Mňam,bol
+5
-
ja chci jeste
-
Dobré,povedlo se Ti jak barvou,hustotou omáčky tak chutí guláše
dávám -
Dej jednu habanero a je to opravdu samuraj.Já to zkusil a stojí to za to.
-
je to dobré i s bramboráky
-
Jdeme to vyzkoušet,už se moc těšíme a sbíhají se nám sliny ŇAM!!!