Guláš Samuraj z Budapešti

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

1/2 kg pěkného zadního hovězího masa
6 velkých cibulí
olej
sůl
pepř
mletá červená paprika
3 dl kečupu
2 šálky vody
1-3 feferonky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme klasicky jako na guláš.

  2. Cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme maso, prudce orestujeme, posolíme, popepříme, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme kečupem a vodou a dusíme. Občas promícháme a po změknutí masa přidáme na posledních 5 minut feferonky, kdo jak má rád a snese.

  3. Podáváme s pečivem, hranolky, americkými brambory. Výtečné, pokud se zapíjí sektem.

Poznámka

Maso a cibule musí být v souladu ne na váhu, ale na objem.

Pokud bude někdo dělat jinou váhu, než je uvedena, tak prosím neporušte pravidlo, jaká hromádka masa, taková hromádka cibule.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 726 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš Samuraj z Budapešti

  • Vlastak83 Vlastak83

    A jeste neco autor píše že na nudličky a jsou na fotkách kostky tak nevim no mate z toho budapeštský gulašek ne samuraje :-D

    Odpovědět

  • Vlastak83 Vlastak83

    No nevim jak vy ale samuraj není guláš ale minutka na pánvy a rozhodně ne z budapešti :-D:-D:-D ty vado majoranka,vinej.ocet,co z toho děláte chjo
    :-D:-D:-S

    Odpovědět

  • kamilio kamilio(neregistrovaný)

    Jen bych doporučoval místo vody hovězí vývar a kečup v žádném případě. Tam patří klasický rajský protlak a na závěr troška vinného octa, aby se vyladila nasládlá chuť usmažené cibule. Někdy se dá přidat trocha česneku a majoránky - tím se to ale chuťově posune jinam. :-)

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    pbarva: to nemyslíš vážne, že potrebuješ si obstarávať preklad zo slovenčiny, že skutočne nerozumieš. Skôr mám pocit, že ti išlo o to uraziť. Možno sa mýlim, ale...:-//:no:
    Ešte ma napadla jedna myšlienka. Prečo ľuďom vadí, že niekto niečo vie, veď naučiť sa nové poznatky môže každý a v každom veku. ;-)

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    pbarva:
    Ak skutocne nerozumiete po slovensky (zrejme prvý prípad na Toprecepty.cz), tak sa ani nedivím, ze Vase recepty sú plné kulinárskych a nielen kulinárskych omylov.
    Snazil som sa to napísat zrozumitelne, ale ak tomu nerozumiete, tak Vám to napísem aj po cesky...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    pbarva: ale tož...! Nikdy jsme odsud nikoho nevyháněli a kvůli slovenštině už vůbec ne.:-)

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Pepe: Koukám, že jste chytrý dost, rozumíte úplně všemu, jen škoda, že vám nerozumím , ale slovenský překlad si kvůli tomu nebudu pořizovat, jestli existují TOP RECEPTY i na Slovensku, hodnoťte to tam, tam jistě uvítají vaše hodnocení vstřícněji

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    1. Neviem, či máte jasno, kde žili samuraji, ale v Budapešti to rozhodne nebolo.
    2. Keby ste žili v krajine, ktorá je výrobcom najväčšieho množstva sektu na svete (nazvime ho radšej šumivé víno, pretože sekt je nemecký a piť sa skutočne nedá, dokonca sme ho skúšali dať do varenia a museli sme to vyhodiť) a kde sa pije skutočne pri každej príležitosti temer od rána (tu sa to rozumie cca 11:30), tak by ste asi nedoporučovali tento nápoj ku gulášu.
    Už ste skúsili zapíjať Vepřo, knedlo žinčicou?

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Mňam,bol :-*:-*:-p:yes::yes: +5

    Odpovědět

  • mxa mxa(neregistrovaná)

    ja chci jeste:yes:

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    Dobré,povedlo se Ti jak barvou,hustotou omáčky tak chutí guláše
    dávám:yes::-p:-8

    Odpovědět

  • kofola kofola

    Dej jednu habanero a je to opravdu samuraj.Já to zkusil a stojí to za to.:-p:yes::-D

    Odpovědět

  • mojza mojza(neregistrovaná)

    je to dobré i s bramboráky

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Jdeme to vyzkoušet,už se moc těšíme a sbíhají se nám sliny ŇAM!!!;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: samuraj recept samoraj guláš samuraj hovězí samuraj omáčka samuraj samuraj guláš pikantní samuraj samuraj omacka gulas s hranolkama recept samuraj jak se dela samuraj samuraj z hovězího masa samoraj gulas veprove nudlicky samuraj masový samuraj samuraj s hranolkama recept na samuraj hovězí samuraj recept vareni samuraj guláš s hranolky

Zapomněl/a jsem heslo