

Vepřové plátky na leču
Suroviny 2 porce
- 4 vepřové plátky (nejlépe kotleta)
- pórek
- olivový olej
- sůl
- 330 g sklenice zavařeného leča
Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme. Pekáček vylijeme olejem. Pórek nakrájíme na půlkolečka.
Maso vyskládáme do pekáčku, pokapeme olejem a hustě zasypeme pórkem. Pekáček přikryjeme víkem.
Dáme do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů na 15-20 minut.
Po 15-20 minutách maso obrátíme a zalijeme lečem. Opět přiklopíme víko a pečeme, až je maso měkké. Občas podle potřeby maso obrátíme, případně dolijeme trochu vody, aby se nepřipeklo.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky na leču
K receptu nejsou žádné komentáře.