Pštros s cuketou, žampiony a kapary

maris Kuchařka: maris

4 porce Jiné maso 23 názorů

Suroviny

600 g pštrosího masa ( kližky )
1-2 šalotky
2 stroužky česneku
6 velkých žampionů
1 lžíce kaparů
1 cuketa
cibulová nať
bujón nebo vývar ( i z kostky )
2 lžíce mouky
sůl
pepř
1 lžíce másla
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky jemně pokrájíme a zpěníme na trošce oleje a lžíci másla. Přidáme maso pokrájené na menší kostky, plátky česneku a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, vaříme 15 minut, poté přidáme na větší kousky pokrájené žampiony, plátky cukety a ještě povaříme pět minut.

  3. Za závěr vmícháme kapary a cibulkovou nať.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pštros s cuketou, žampiony a kapary

  • mysulka mysulka

    :yes: krásný recept i fotky, i když jsem pštrosa taky ještě nejedla:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře a bodíky:-):-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jééé,tak to bych také ráda ochutnala a tento receptík vypadá moc dobře;-):-p+1:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádherný recept a fotečky...jako vždy!:yes::yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    +:yes:pěkný recept, pštrosí maso můžu lehko sehnat, ale doma budu muset říct že je to telecí;-), až to sní, pak jim to řeknu. Takhle jsem je nakrmila srnčím masem a moc jim chutnalo:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Maris, ještě nikdy jsem pštrosí maso nejedla, ale běžně ho neprodávají. Jednou jsem ho viděla v Globusu v Č.Budějovicích a to mě nějak nenapadlo. Ale máš to krásný a ta barva té šťávy, to je nádhera a jistě je to i dobré. Máš 11.bod:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nikdy jsem tohle maseno nejedla, ale na tvých fotkách to vypadá na bezva baštu:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Děkuju:-), já vím, že pštrosí maso není zrovna běžně ke koupi, koupila jsem ho dnes na Farmářském trhu. Šlo by ale nahradit tím zmiňovaným hovězím.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Měla jsem období, kdy jsem se na pštrosa vážně chystala...pak jsem ho nesehnala a zapomněla...:-8 Musím se na to zase zaměřit, vypadá to bezvadně.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Jsem na tom stejně,jako Rebeka;-)Ale recept i foto jsou špičkové:-p+:yes::yes:A šťávička je nádherná:-*mňam:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    pštrosa jsem nejedla a asi ani neochutnám,neb ve zdejším kraji pštrosů nět:-//:no::-D:-D nicméně foto jak z gastro časopisu:-K:-K:-Kpřekrásné:yes::yes::-8:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Hmmmmm mňáám, pštrosík, to já můžu:-p Chutná jemně po játrech a je to masíčko éňo ňůňo:-p divočinu z něj necítím, protože tu já pro svou specifickou chuť zrovna dvakrát nemusím:-)
    Takže ode mne rozhodně bod, protože to ještě ke všemu vypadá velmi lákavě a parádně:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    chocolate: myslím, že jsi to vystihla nejlíp. :-)Já jsem úmyslně nedávala moc koření, jen sůl, pepř, abych nepřetloukla chuť masa a pikantnější tečka jsou tam jen kapary.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vypadá to hezky, pštrosí ani klokaní maso jsem ještě nejedla:-8

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Výborně - dávám za jedna ;-);-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pštros recepty jak chutná kapary pstros recept recepty ze pštrosa recepty pštros recept pštros pstros - recepty maso ze pstrosa vaříme z pštrosa recepty z pstrosa recept na pštrosa vaříme pštrosa reecepty pštros jak chutna pštros pštros recepty z cukety recepty s kapary recepty z pštrosího masa menší pštros pštrosi klizka

Zapomněl/a jsem heslo