Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 48,68 g | 
| Tuky | 95,40 g | 
| Vláknina | 9,00 g | 
| Cholesterol | 1,06 g | 
| Sodík | 222 mg | 
| Sůl | 1,20 g | 
| Sacharidy | 381,77 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
	Krok 2: Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Zveřejněno 29. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Moje poznámka
					
				
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 56 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							višňová buchta, 
						
						
							třešňová bublanina, 
						
						
							třešňová buchta, 
						
						
							nejlepší třešňová bublanina, 
						
						
							třešňová bublanina recept, 
						
						
							bublanina z višní, 
						
						
							recept na visnovou bublaninu, 
						
						
							nejlepší třešnová bublanina recept, 
						
						
							recept na višňovou buchtu, 
						
						
							vyšňová buchta, 
						
						
							bublanina recept, 
						
						
							višnová buchta na plech, 
						
						
							recept na višnovou buchta, 
						
						
							recepty vlasta, 
						
						
							recept třešnová bublanina, 
						
						
							visnovy buchta, 
						
						
							višnova bublanina s ovocem, 
						
						
							bublanina s višňami, 
						
						
							vyšnova bublanina, 
						
						
							časopisy recepty
						
					
						Suroviny:
						
							žloutek, 
						
						
							cukr hnědý, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							višně
						
					
	
			
	
Komentáře (9)
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak