Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,68 g |
| Tuky | 95,40 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 222 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 381,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Zveřejněno 29. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Moje poznámka
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 50 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
višňová buchta,
třešňová bublanina,
třešňová buchta,
nejlepší třešňová bublanina,
třešňová bublanina recept,
bublanina z višní,
recept na visnovou bublaninu,
nejlepší třešnová bublanina recept,
recept na višňovou buchtu,
vyšňová buchta,
bublanina recept,
višnová buchta na plech,
recept na višnovou buchta,
recepty vlasta,
recept třešnová bublanina,
visnovy buchta,
višnova bublanina s ovocem,
bublanina s višňami,
vyšnova bublanina,
časopisy recepty
Suroviny:
žloutek,
cukr hnědý,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
mouka hrubá,
višně
Komentáře (9)
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak