Znojemská pečeně s rýží
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou zeleninou a poté dusíme. Na závěr omáčku zahustíme moukou a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 233,52 g |
Tuky | 39,02 g |
Vláknina | 12,22 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Moje poznámka
Znojemská pečeně s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGvL
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 5 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 7 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 10 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 10 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 10 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 12 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 12 hodinami
Tématické fráze:
znojemská veprova pečeně,
vepřová pečeně s rýží,
znojemska pečeně,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně recept,
znojemska pečeně z vepřového masa,
recept na znojemská pečeně vepřova,
vepřová znojemská pečeně,
vepřová pečeně s rýží recept,
recepty znojemská pečeně,
veprova pecene po znojemsku,
vepřová pečeně znojemska,
vepřová znojemská,
znojemská pečeně recept,
znojemská vepřová pečeně,
znojemská vepřová pečeně,
top recepty znojemska,
znojemská vepřová,
veprove kostky po znojemsku,
jak se vaří znojemska
Suroviny:
pečeně vepřová,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
olej,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
paprika sušená sladká,
masox hovězí,
okurky sterilované,
mouka hladká,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (18)
Okurky tedy vaříš jen přepůlené a pak jdou pryč?
Jestli ji cedíš jen kvůli koření, je vhodnější ho v omáčce vařit v pytlíčku z gázy nebo v čajovém vajíčku
Veď určite vieš variť aj niečo skvelé, originálne, ktorým užívateľov týchto stránok prekvapíš.
inak, nedávno som na FB videla rcp na nepečené Nutelové guličky. v recepte, okrem iných surovín, bola surová hladká múka. tak to zas nie, to som kukala ako puk
Mouku v omáčce bych vařila podstatně déle.