Džuveč (djuveč) "Monastýr"

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 45 minut Mleté maso 21 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
Nyní v akci
2 větší cibule
Nyní v akci
1 vejce
Nyní v akci
320 ml sterilizované kapie( Pepper stripes)
100 ml sterilizovaných oloupaných rajčat (Tomatoes chope)
3 střední brambory
3 stroužky česneku
1 malý rajčatový protlak
200 ml rýže
1 lilek(nebo cuketa)
200 ml hovězího vývaru(může být z kostky)
pepř
1 lžíce mleté papriky
olej na osmažení masových kuliček
strouhanka dle potřeby
pažitka(petrželka)
strouhaný sýr(nemusí být)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme masové kuličky-mleté maso osolíme, opepříme, dáme vajíčko a smícháme, pokud by masa byla řídká, dáme strouhanku podle pořeby, vytvarujeme kuličky, velké jako játrové knedlíčky do polévky a osmažíme je v hrnci na malém množství oleje ze všech stran a hotové vyndáme do misky.

  2. Na ten samý olej dáme nahrubo nakrájenou cibuli, necháme je zpěnit, přisypeme mletou papriku kterou také zpěníme, zalijeme 100 ml vývarem, přidáme rajčata, papriky, lilek s bramborami pokrájené na kostky, vysypeme rýži(já měla uvařenou zbylou) a všechno dusíme do měkka, asi 20 minut.

  3. Pak dáme další vývar, rajčatový protlak, česnek, dochutíme pepřem, osolíme, přidáme osmažené kuličky, vše promícháme a dusíme tak dlouho, až se nám zredukuje tekutina asi tak, jako mokřejší rizzoto a zasypeme pažitkou.

  4. Na talíři ozdobíme a můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Recept mám z Bulharska, i když některé ingredience jsem pozměnila. Nemohla jsem dlouho recept najít, tak jsem dělala jiný-je v podobných. Místo lilku jsem dala cuketu....tento Monastýr je výborné jídlo a do horkých dnů přímo dělaný, dá se jíst i studený! Doporučuji vyzkoušet!

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Džuveč (djuveč) "Monastýr"

  • Martin Martin

    tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
    najdete je na www.i-keramika.cz
    doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    paráda:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    sasulka:Sasulko, jsem ráda, že chutnalo;-):yes:

    Odpovědět

  • sasulka sasulka

    džuveč byl výborný

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • srettka srettka

    No tak toto vypada senzacne:-p tuhle kombinaci do cervena mame tuze radi a kdyz ctu ingredience, tak vim, ze to bude tutovka šmakovka:-p:yes::yes:
    prubnu to, to si manžula pochutna;-):yes:
    jo a po dlouhe dobe si ukladam:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak já bych si taky pochutnala:-p:yes:, tuhle kombinaci surovin já můžu. A krásná fotka Jani;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Joj, to musí být dobré:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    cathleen:Cathleën, děkuji za pochvalu, od tebe mě to obvzlášť těšííí;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Recept vypadá slibně, vyzkouším. A opět se ti, Jani, povedly nádherné fotky:-):yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • nofrona nofrona

  • BastMetztli BastMetztli

    Džuveč znám, velká dobrota a tahle varianta vypadá skvěle. To se musí zkusit!:-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    džuveč je super jídlo, vyzkouším, :-p:-p:yes::-))

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    pamatujete,jak se kdysi prodával v konzervách? i ten jsem měla moc ráda:-* natož tuhle dobrotu..zítra bych chtěla uvařit..

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo