Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 110 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,60 g |
Tuky | 31,13 g |
Vláknina | 21,64 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 216,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z Bulharska, i když některé ingredience jsem pozměnila. Nemohla jsem dlouho recept najít, tak jsem dělala jiný-je v podobných. Místo lilku jsem dala cuketu....tento Monastýr je výborné jídlo a do horkých dnů přímo dělaný, dá se jíst i studený! Doporučuji vyzkoušet!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2013 07:34
tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
12. 5. 2013 06:33
paráda
1. 9. 2012 11:50
sasulka:Sasulko, jsem ráda, že chutnalo
1. 9. 2012 10:54
džuveč byl výborný
20. 6. 2012 20:17
+
20. 6. 2012 11:41
No tak toto vypada senzacne tuhle kombinaci do cervena mame tuze radi a kdyz ctu ingredience, tak vim, ze to bude tutovka šmakovka
prubnu to, to si manžula pochutna
jo a po dlouhe dobe si ukladam
prubnu to, to si manžula pochutna
jo a po dlouhe dobe si ukladam
20. 6. 2012 10:57
Tak já bych si taky pochutnala, tuhle kombinaci surovin já můžu. A krásná fotka Jani
20. 6. 2012 10:12
Joj, to musí být dobré
20. 6. 2012 08:54
cathleen:Cathleën, děkuji za pochvalu, od tebe mě to obvzlášť těšííí
20. 6. 2012 08:31
Recept vypadá slibně, vyzkouším. A opět se ti, Jani, povedly nádherné fotky
19. 6. 2012 20:13
19. 6. 2012 20:07
19. 6. 2012 19:32
Džuveč znám, velká dobrota a tahle varianta vypadá skvěle. To se musí zkusit!
19. 6. 2012 19:23
džuveč je super jídlo, vyzkouším,
19. 6. 2012 17:56
pamatujete,jak se kdysi prodával v konzervách? i ten jsem měla moc ráda natož tuhle dobrotu..zítra bych chtěla uvařit..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 19 sekundami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Další recepty
Tématické fráze: džuveč z mletého masa balkánský džuveč džuveč dzuvec s mleteho masa bulharský džuveč dzuvec recept rybí džuveč recept na džuveč djuvec masový džuveč džuveč konzerva džuveč z mletého masa recept recept džuveč džuveč s mletym masem vyborny dzuvec rybí džuveč recept bulharský džuveč recept recepty džuveč jídlo džuveč džuveč z mletého
Suroviny: míchané mleté maso, cibule, vejce, rajče, brambory, česnek, protlak rajčatový, rýže, pepř, paprika sušená sladká, olej, strouhanka, pažitka, sůl
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wp1o
21 názorů