Rychlý guláš z mletého masa s čalamádou

RedyKatz Kuchař: RedyKatz

Doba přípravy: 15 minut příprava + 10 minut vaření 8 porcí Mleté maso 0 názorů

Suroviny

olej
400 g cibule
500 g mletého masa
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky gulášového koření
2 kostky masoxu (nebo bujonu dle chuti)
3 lžíce strouhanky (nebo hladké mouky)
500 g čalamády (prodává se v sáčku, ne sterilovanou - používám čalamádu Pickles).
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno (nebo rozmixujeme) a osmahneme na oleji do růžova.

  2. Přidáme mleté maso a krátce podusíme, až maso zešedne.

  3. Přimícháme rozdrobené kostky masoxu (bujonu), sladkou papriku, gulášové koření a strouhanku (mouku). Kdo má rád ostřejší jídla, může použít i pálivou papriku, ale čalamáda je dost ostrá.

  4. Přilijeme 1,7 l vroucí vody z rychlovarné konvice a asi 10 minut povaříme.

  5. Po vychladnutí přimícháme čalamádu (je lepší přidat čalamádu až po vychladnutí, zůstane křupavá a zachovají se vitamíny).

  6. Podáváme s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlý guláš z mletého masa s čalamádou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: guláš z mletého masa gulaš s mletého masa vaření z mletého masa rychlý recept z mletého masa doba vaření mletého masa rychlý recept z z mletého masa gulaš z mletého mletého masa guláš z mletého masa gulaš z mleteho gulas z mleteho masa recept jak dlouho se vari mlete maso mlete maso doba vareni gulas. z mletého masa gulás z z mletého masa recept mleté maso guláš mlete maso guláš omáčka s čalamádou recept na gulas z mletého masa guláš s mleté maso recepty rychly recept na mleté maso