Mrkvová čalamáda pod maso

petrzelka Kuchařka: petrzelka

Zavařeniny 6 názorů

Suroviny

1/2 kg paprik červených
1/2 kg rajčat
1/2 kg mrkve
1/2 kg cibule
sklenka (0,2 l) vody
1/2 sklenky octa
1/2 sklenky slunečnicového oleje
10-12 tablet cukerínů
1 malá lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu rozsekáme v robotu na jemnější drť, dáme do hrnce a přidáme ostatní suroviny. Pokud se nám zdá směs hustá, můžeme dolít trochu vody.

  2. Vaříme na středním ohni asi 2 hodiny za občasného promíchání. Skleničky plníme horkou směsí, zavíčkujeme a ihned otočíme dnem vzhůru. Dále se nemusí zavařovat.

Poznámka

Tato zeleninová směs je výborná pod maso, do různých gulášů, na kuře a nebo i do polévek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvová čalamáda pod maso

  • Irule Irule

    to se bude za chvilku hodit ;-), takže si to ukládám ;-):yes::yes: +5

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

  • zizala zizala

    Hm, ukládám pro pozdější využití ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To vypadá dobře, mám takovéto věcičky moc ráda. Už se těším na zavařování, jestli letos ale bude co. U nás pořád prší, ale ne tak jako na jiných místech, a pořád ja zima snad ani nic na zahrádce nenaroste.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • Jenny Jenny

Tématické fráze: výborná čalamáda zavařujeme_čalamáda.cz zeleninová směs zavaření mrkvova zavarenina zeleninová čalamáda vyroba domaci calamady výroba zeleninové směsy čalamáda recept kure na calamade zavařování čalamády recepty zeleninové čalamády zavařování čalamády calamada ze zeleniny a masa domácí čalamada z cukiny zavařovat zeleninovou směs recepty na zeleninove smesi pod maso mrkvové zavařování výroba zeleninové čalamády mrkvove zavareniny čalamáda

Zapomněl/a jsem heslo