Sladký zeleninový koktejl (salát) s kousky paprik, rajčat a okurek

RedyKatz Kuchař:

Doba přípravy: 3 minuty (jednoduchá verze bez ozdobné úpravy) 4 porce Zeleninová jídla 23 názorů

Suroviny

4 papriky
4 rajčata
1 větší okurka
2 lžíce cukru krupice
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mělo by být váhově stejné množství paprik, rajčat a okurek.

  2. Polovinu paprik, rajčat a okurek nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, druhou polovinu rozmixujeme s cukrem (sladidlem).

  3. Smícháme a podáváme studené pro osvěžení. Řidší forma jako koktejl s kousky zeleniny, hustší forma jako salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sladký zeleninový koktejl (salát) s kousky paprik, rajčat a okurek

  • RedyKatz RedyKatz(autor receptu)

    Anna Kocikova:
    Bezva! Tak má vypadat komentář - vylepšit a inspirovat. Udělal jsem novou verzi, i když jsem se hrubě prohřešil proti své zásadě, že příprava jídla nemá být delší než konzumace :-)
    Já zůstanu u původní minimalistické verze ;-) Možná by se měla jmenovat spíš koktejl než salát, aby konzervativci, kteří si nedovedou představit salát bez soli, pepře a cibule nedostali kopřivku ;-) Taky jsem to přeřadil ze salátů do zeleninových jídel.

    cecilka: Správný postřeh, já opravdu dělám často jídla a la Eintopf (=kdo používá víc jak jeden hrnec je zbabělec) :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    Hmmm, zajímavé: když dva dělají totéž, není to totéž... :-D
    Vy jste rozmixováním poloviny surovin posléze salát jako celek hezky zahustila... :-O
    No a já jsem rozmixováním poloviny surovin z běžného míchaného salátu na vidličku po smíchání vytvořil cosi "hezkého" na lžičku

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    tejaja: Terezko,také to vypiji jako mika59:-)trošku osolím,opepřím:-8

    Tady u tohoto sladkého salátu mě zaujala hlavně ta poloviva rozmixovaných surovin,které salát hezky zahustily.To se autorce receptu vážně moc povedlo<3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    mika59: :-D Dobrý nápad, len mne prídu potom tie uhorečky také chudinky, mľandravé.;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    tejaja: To já třeba vymačkám, ale vypiji...:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Anna Kocikova: Anička, áno, mala som na mysli klasiku, aká sa u nás robievala kedysi. teda na tento spôsob, ako príloha k mäsitým jedlám: https://www.toprecepty.cz/recept/1246-okurkovy-sal...
    Ak robím uhorkový šalát ako "jedlo", nikdy nič nevymačkávam, príde mi ľúto tých minerálov, ktoré by som vyliala. ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    cecilka: casino dost jasně popisoval, že recept vyzkoušel a pak až psal, že tohle nemá zapotřebí, přečtěte si to laskavě ještě jednou ;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    casino: nekritizujte, kým ste nevyskúšali:-! Ale, zas na druhej strane, "tvarůžky z Loštic" , hoci ich treba jesť 0,5 km od baráku, sú nepomerne lepšie. Práve sme, partia+ja dojedli "olomoučáky" = nebehajú okolo nás muchy a iná okrídlená háveď a sú <3<3<3. A sú úplne :yes::yes::yes:, lebo sme ich dali na krajcoch chleba na gril. Vyskúšajte, uvidíte :-D:-D:-D.
    P.s. neodporúčam grilovať v interiéri:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Na tomto zajímavém salátu jsme si pochutnali<3:yes:.Okurek a rajčata jsem oloupala a protože jíme rádi i očima,tak jsem všechny suroviny nakrájela na drobné kostičky.<3:yes:
    Byla jsem zvědavá,jako mnoho jiných a protože mám velké množství rajčat a paprik ze zahrákdy,tak jsem tento sladký salát vyzkoušela.Říkala jsem si,že při nejhorším to skončí s další zeleninou v domácím kečupu;-)
    Chuťově bez soli to bylo takové trošku neobvyklé,ale když se použijí doma vypěstovaná rajčata,která mají příjemnou navinulou chuť,tak je salát po vychlazení jedlý:-8
    Na sladší chuť salátů jsme doma zvyklí.Do všech zeleninových přidávám cukr a dokonce do přírodního okurkového i vodu tak jako Terezka.Ale když dělám okurkový se smetanou,jogurtem,nebo kefírem,tak před tím nastrouhané okurky pořádně ze šťávy vymačkám.

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    Kolega kdysi napsal, že některá jídla by bylo lepší nefotit... :-((
    tejaja:
    No, Balkánci vodu z okurek spíše odstraňují...:-)
    chocolate:
    Tak to jste si patrně nedala salát v pohostinství...;-)
    Vodu nepřidávám, ale přiznávám, že máti vodu do salátu dávala a někdy dokonce i tehdy, když byl salát bez smetany...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    tejaja: Me tedy take prekvapuje, ze nekdo dava do okurkoveho salatu vodu, okurky ji pusti dost samy o sobe. A pravdou je, ze jsem se s pridavkem vody v okurkovem salatu nikdy nesetkala.
    Ale tak proti gustu..ze:-8.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám veľmi dobrú známu, Bulharku, ktorá sa k nám vydala. Pred rokmi mi rozprávala, ako po príchode do Československa roky nechápala, ako môžeme robiť uhorkový šalát s vodou. Prečo lejeme do uhoriek vodu, aj keď ochutenú. A doteraz to odmieta takto robiť. Takže ja by som nič neodsudzovala. To, že to nechutí mne. ešte neznamená, že inému to nemôže vyhovovať. Všade sa to robí inak. :-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    casino: nemuselo by to byť zlé, možno by stačilo zohriať a bol by z toho DDR+NSR eintopf. :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hosta: a ešte tu bol koláč, kde miesto tvarohu bola náplň z jogurtu a múky...

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    magdalenka: přesně tahle blbost mě napadla taky:-D:-D:-D. I já jsem dost zvědavá - ale má to své hranice, jako u Lenunky:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo