Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 334 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,80 g |
Tuky | 35,52 g |
Vláknina | 24,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 199,57 g |
Postup přípravy
Spaříme naříznutá rajčata, po chvíli je zchladíme, oloupeme, odstraníme vnitřek.
Oloupané vychladlé brambory i červenou řepu nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
Dužinu rajčat nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky. Krok 2: Cibulky i olivy nakrájíme na kolečka, přidáme k ostatnímu a lehce promícháme.
Olej, ocet, sůl a pepř dáváme podle chuti, promícháme metličkou, přidáme prolisovaný česnek,
nalijeme na salát a necháme v chladu, než uděláme rybu. Krok 3: Sumečka nakrájíme na proužky asi 1,5 cm široké, osolíme a opepříme.
Voda na tempuru musí být ledová (dáme předem misku s vodou do mrazáku) a můžeme přidat i kostku ledu.
Vidličkou do vody krátce zašleháme obě mouky - těstíčko nemusí být úplně hladké, hrudky nevadí, konzistence je jako na palačinky. Krok 4: Rozpálíme malou hlubší pánev s dostatečným množstvím oleje.
Kousky ryby namáčíme v tempuře (těstíčku) po 3-4 ks a ihned vkládáme do rozpáleného oleje.
Vyndáváme kleštičkami na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Vždy necháme opět rozpálit olej, díky ledové vodě se pak tempura pěkně nafoukne.
Podáváme se salátem, ale můžeme jen s bramborem nebo kaší.
Zveřejněno 8. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumeček v tempuře s barevným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxQM
Moje poznámka
Sumeček v tempuře s barevným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxQM
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 9 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 10 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 22 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno 3. 5. 2025 14:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina II
Frana74 před 32 minutami
Řezy se zakyskou
Koffi před 2 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 3 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 4 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 4 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 4 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 4 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 4 hodinami
Tématické fráze:
ryba v tempure,
ryby v tempuře recept,
kuřecí nudličky,
ryba v tempuře,
sumecek nilsky a dna,
sumeček africký recept salát recept,
sumeček africký recept,
sumeček batevny,
sumeček červený
Suroviny:
sůl,
pepř,
voda,
mouka hladká,
mouka kukuřičná,
olej,
brambory,
řepa červená,
rajče,
cibulka jarní,
olivy zelené,
olej olivový,
česnek,
ocet vinný bílý,
sůl,
pepř
Komentáře (2)