Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 334 kJ / 1 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,80 g |
| Tuky | 35,52 g |
| Vláknina | 24,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 104 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 199,57 g |
Postup přípravy
Spaříme naříznutá rajčata, po chvíli je zchladíme, oloupeme, odstraníme vnitřek.
Oloupané vychladlé brambory i červenou řepu nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
Dužinu rajčat nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do misky. Krok 2: Cibulky i olivy nakrájíme na kolečka, přidáme k ostatnímu a lehce promícháme.
Olej, ocet, sůl a pepř dáváme podle chuti, promícháme metličkou, přidáme prolisovaný česnek,
nalijeme na salát a necháme v chladu, než uděláme rybu. Krok 3: Sumečka nakrájíme na proužky asi 1,5 cm široké, osolíme a opepříme.
Voda na tempuru musí být ledová (dáme předem misku s vodou do mrazáku) a můžeme přidat i kostku ledu.
Vidličkou do vody krátce zašleháme obě mouky - těstíčko nemusí být úplně hladké, hrudky nevadí, konzistence je jako na palačinky. Krok 4: Rozpálíme malou hlubší pánev s dostatečným množstvím oleje.
Kousky ryby namáčíme v tempuře (těstíčku) po 3-4 ks a ihned vkládáme do rozpáleného oleje.
Vyndáváme kleštičkami na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Vždy necháme opět rozpálit olej, díky ledové vodě se pak tempura pěkně nafoukne.
Podáváme se salátem, ale můžeme jen s bramborem nebo kaší.
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumeček v tempuře s barevným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxQM
Moje poznámka
Sumeček v tempuře s barevným salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxQM
Nejnovější recepty
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 51 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 22 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno 17. 12. 2025 11:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 27 minutami
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 4 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 11 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Tématické fráze:
ryba v tempure,
ryby v tempuře recept,
kuřecí nudličky,
ryba v tempuře,
sumecek nilsky a dna,
sumeček africký recept salát recept,
sumeček africký recept,
sumeček batevny,
sumeček červený
Suroviny:
sůl,
pepř,
voda,
mouka hladká,
mouka kukuřičná,
olej,
brambory,
řepa červená,
rajče,
cibulka jarní,
olivy zelené,
olej olivový,
česnek,
ocet vinný bílý,
sůl,
pepř
Komentáře (3)