Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 2 329 kJ / 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,58 g |
Tuky | 6,70 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 88,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2017 15:58
19. 11. 2017 14:54
Níže píši " (na obrázku to na rissoto nevypadá)"
Na dotaz v SZ, zda si nedělám z účastníků zájezdu srandu sděluji: nebylo to úmyslně, zkrátka se mi ta písmenka jaksi pomotala Italové píší risotto, že
No, že je nás disgrafiků patrně hafo seznáte, když do přítele G zadáte k vyhledání heslo "rissoto"
***
zizala:
Ano, byla použita kulatozrnná rýže.
...à propos: všimli jste si že z regálů se ve prospěch dlouhozrnné rýže takřka vytratila ta nejobyčejnější (levná) kulatozrnná?
19. 11. 2017 13:44
19. 11. 2017 12:51
Kdezto kulatoznnou ryzi bych oprazila zvlast a pak pridala k horke cibuli, zalila bilym vinem atd.
19. 11. 2017 11:31
19. 11. 2017 10:17
19. 11. 2017 04:13
1. Rýže se opravdu nepere, měla jsem to v receptu zmínit.
2. Původně jsem zkoušela jsem postupovat tak, jak píšete, nejprve rýži a pak cibuli, ale nedopadlo to dobře. Cibule byla syrová a rýže moc hnědá. Když jsem pořadí obrátila, zase se přichytávala cibule, a to hodně. Nejlépe mě tedy vyšlo pražit společně. Bez použití tuku je "smažení" obtížné.
3. Mít po ruce vřelý vývar považuji za samozřejmost, nenapadlo mě to do receptu rozepsat.
4. V receptu je napsáno "postupně podléváme vývarem",. Počet podlití ani množství nesleduji, asi záleží i na tom, na jakou teplotu vaříme, podle toho se vývar vypařuje víc nebo méně.
5. Důležitost stálého míchání jsem měla zmínit.
6. My máme nejraději, když není rizoto příliš suché, proto nechám trochu vývaru a konzistenci "doladím" sýrem.
7. Že se jedná o recepty bez tuku je poznat v poznámce, je tam odkaz na můj blog, který se jmenuje Vaříme bez tuku varimebeztuku.blogspot.cz/
Za váš názor vám děkuji a recept rozepíšu podrobněji (praní rýže, míchání a vývar při ruce), aby si někdo kvůli nedostatečnému rozpisu nepřipálil hrnec
Mimochodem, mě se to při mých experimentech několikrát stalo
19. 11. 2017 01:00
Kocmax:
Předpokládám, že jste vařila rissoto... (na obrázku to na rissoto nevypadá) Bez másla, bez parmazánu... Ano, jde to, ale důležitý je především způsob vaření.
Uvařil jsem si tedy lehkou večeři podle vašeho rcp
No, téééměř podle vašeho rcp
1. Rýže se nepere. Je to dost důležité a v rcp není zmíněno...
2. Rýži jsem dělal společně s cibulí. Příště bych pražil nejdříve rýži dosklovita a až posléze bych přihodil cibuli na velejemno krájenou a nechal ještě chvilku "smažit".
3. Je důležité mít u ruky vřelý bujón, protože po přidání vína je to otázka sekund, než se přidané víno odpaří. K míchání jsem použil dřevěnou špachtli (rýže má tendenci přichytávat se.
4. Vývar (já použil vodu) se přidává po malých naběračkách a vždy se další troška vývaru přidá až se předešlý vyvaří. Já použil asi 10x malou naběračku vody.
5. Důležité je rýži MÍCHAT, MÍCHAT, MÍCHAT Rýže se nesmí rozvařit. Rissoto má sice kašovitou konzistenci, ale zrnka jsou skoro al dente.
6. Žádný sýr jsem nepřidal. Samozřejmě by jídlo bylo chutnější, ale ani tak během jídla tekutinu nepustilo.
Příprava vzala 30´, jen jsem jídlo osolil a nepatrně opepřil
Já si docela pochutnal, ale nepřál bych vám vidět obličej paní casinové když viděla, že vařím rissoto bez másla, bez sýra, bez vývaru a bez šafránu
***
Kocmax:
Možná by bylo fajn, někam (do názvu, do poznámky) vložit upozornění, že se jedná o recepty bez tuku
18. 11. 2017 15:26
18. 11. 2017 11:48
Pak jsem se koukla na Tvoje stránky a změnila jsem názor. Pokud opravdu skoro bez tuku ( i když pokud není vývar zeleninový tak v něm asi taky trocha tuku bude), a chceš krémové risotto, tak asi moc možností nevidím. Parmezán moc nízkotučný není
Inspirující stránky, to určitě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 30 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 42 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 56 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sýr na rizoto rizoto tavený sýr safranove rizoto konzistence rizota krémové rissoto krémové rizoto bez vína krémové syrové rizoto jaký sýr na na rizoto rizoto s taveného sýra rizoto z taveného sýra kremovy syr nizkotucny šafranove rizoto recept rizoto se sýrem šafránové rissoto
Suroviny: rýže, cibule, víno bílé, sýr tavený, vývar, sůl
Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pw22
10 názorů