Šafránové rizoto se špenátem a žampióny
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 987 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,22 g |
Tuky | 5,12 g |
Vláknina | 32,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 196 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 344,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2014 09:36
Italské rizoto považuji za rýžovou kaši. Já uznávám rizoto polosypké, hrudkující, dušené v troubě.
9. 1. 2010 19:43
Eli, vzpomínám si, když babička přidávala dvě blizny šafránu do hovězího vývaru. Ta sytá, tmavěoranžová až hnědá stopa potápějících se blizen ve vývaru mě fascinovala. Díky tomu měl vývar nádhernou žlutou barvu.
Eli, moc hezký recept.
+10
3. 1. 2010 23:31
Jani, jak jsem psala - šafrán normálně dodává Kotányi (takže běžná obchodní síť), je sice o něco dražší než běžné koření, ovšem to se u šafránu předpokládá, respektive je to jedna z jeho vlastností...
3. 1. 2010 23:29
Iljuško, nemám možnost si v práci jídlo ohřát, ale to je je jedno... Nedovedu si ani představit, jak to tam ráno nesu (mám dost papírů, někdy knih, láhev s vodou...je toho moc). Hubla jsem v životě 3x, možná vlastně 4x...2x po porodu a potom 2x za posledních deset let... Vždycky se výsledek dostavil, ale jen proto, že jsem prostě začala jíst míň než doposud a přestala na jídlo myslet. Čím jsem starší, jde to hůř, ale asi kvůli mé pohodlnosti.
3. 1. 2010 23:20
Přesně, jak spagetka, hned jsem věděla, odkud vítr vane. Eli, kde jen vzít ten šafrán
! To vypadá dobře!!
3. 1. 2010 23:17
Elizomňam
3. 1. 2010 22:31
Á další chuťovka takhle navečer, ale musí chutnat
3. 1. 2010 21:42
Elizo, co se týká hubnutí, myslím, že máš určitě možnost si v práci jídlo ohřát Ale to je každého věc
, já jsem zvládala hubnutí při třech směnách
a ještě jsem vařila jídlo i pro rodinu
3. 1. 2010 21:21
Elizko zdravím, recept vypadá skvěle, dělám podobně, rýži doporučuji Arborio(běžně v Tescu).Krásný recept a bod letí.
3. 1. 2010 21:21
Tome, já nesním hned tak něco... a nakazila jsem i kolegy, takže máme jednu naprosto dokonalou hospůdku, kde mají tak skvělé a nápadité polední menu, že mě mnohokrát inspirovalo i v domácím vaření (jak píše Špagi). Jezdíme za ní tři stanice tramvají, ale opravdu stojí za to. Bohužel nemají polední nabídku na internetu - myslím, že bynechtěli být kopírovaní - jinak bych vložila odkaz. Naštěstí na Žižkově, kde pracuju, je spousta hospůdek, takže i konkurence a je skutečně z čeho si vybrat. Tak a potom hubněte, že
? Ale přílohy rozdám kolegům a zůstávám jen na masíčku - to si prostě odepřít neumím...
3. 1. 2010 21:08
Eli, ty dneska teda perlíškrásný a na dietku dost dobrý
3.bodík k tobě zběsile letíí
3. 1. 2010 21:07
Jj,Eliz, už vím, máš pravdu.
thomassinno - no já nevím, ale Eliza chodí do práce, takže domů k plotně asi nemá čas odbíhat , navíc naopak - to je dobře, párkrát tady u svých receptů zdůraznila, že ji to chutnalo právě v restauraci a pak to zkusila sestavit doma
3. 1. 2010 20:59
Eli, ty taková kuchařka a stravuješ se po restauracích? To je skoro rouhání
Jinak opět krásně nafocené a ztvárněné jídlo, bodík letí
+2
3. 1. 2010 20:56
Špagetko, kupuji šafrán od Kotányi - v klasickém pytlíčku je ještě jeden pytlíček a uvnitř pár blizniček (nebo co to je... ).
Jinak já chci také shodit (respektive potřebuji), tak asi budu vařit dietněji - neboj . Líbí se mi Iljušky počin a dietní program, bohužel není pro mě, anžto jsem celé dny v práci, obědvám po restauracích...
3. 1. 2010 20:46
Už prvním slovem v názvu jsem si tipla kdo a... nemýlila se , jen mi řekni, šafránovými bliznami myslíš normální (a pravý nefalšovaný šafrán jako koření)nebo to je ještě něco speciálního? Jinak
, ale nepřeháněj to
, od zítřka držím dietku, jenže to bych asi nesměla topky otvírat, jo ale zas tak kaloricky vydatné to nebude....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno před 20 hodinami

Česnečka z Loštic
Přidáno před 22 hodinami

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Přidáno 16. 5. 2022 10:51

Cizrnová "pizza"
Přidáno 16. 5. 2022 07:10

Pikantní rukolový salát
Přidáno 15. 5. 2022 15:02

Brambory pečené v olivové hořčici
Přidáno 15. 5. 2022 10:08
Právě bylo uvařeno:

Rajčatová polévka s cizrnou, bulgurem a špenátem
uvařil/a Petra Dvor.
před 39 minutami

Zelníky s kuřecím masem
uvařil/a Pstrosinka
před 51 minutami

Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou

Zapečený špenát s brambory a vejcem
uvařil/a Janule25
před 1 hodinou

Fazolový guláš
uvařil/a MarieKris
před 2 hodinami

Smažené nudle s krevetami
uvařil/a Alvinsatya
před 3 hodinami

Míchaná vejce
uvařil/a Dunda
před 4 hodinami

Maminčiny palačinky
uvařil/a harovs
před 19 hodinami

BeBe střecha s banánem
uvařil/a Lpetrzilkova
před 21 hodinami

Makovo-jablečný koláč
uvařil/a Petra Dvor.
před 22 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rizoto žampiony šafrán cena špenátové rizoto se žampiony šafránové risoto rizoto se žampiony špenátové risoto houbové rizoto se špenátem spenatove rizoto šafrán vaření šafránové koření žampiony rizoto šafrán koření recepty dietní rizoto rizoto se safranem šafrán koření recept spenatove rizoto recept rizoto s žampiony žampiony cena rizoto ze žampiónů dietní špenátové rizoto
Suroviny: rýže, cibule, špenát listový, žampióny, šafránové blizny, česnek, vývar, máslo, olej olivový, pepř, sůl, sýr parmazán strouhaný
Šafránové rizoto se špenátem a žampióny
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71Bj
15 názorů