Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šafránové rizoto se špenátem a žampióny

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 1. 2010 20:40

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 987 kJ / 1 670 kcal
Bílkoviny47,22 g
Tuky5,12 g
Vláknina32,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 196 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy344,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarouš

1. 9. 2014 09:36

Italské rizoto považuji za rýžovou kaši. Já uznávám rizoto polosypké, hrudkující, dušené v troubě.

Jenda1 Jenda1

9. 1. 2010 19:43

Eli, vzpomínám si, když babička přidávala dvě blizny šafránu do hovězího vývaru. Ta sytá, tmavěoranžová až hnědá stopa potápějících se blizen ve vývaru mě fascinovala. Díky tomu měl vývar nádhernou žlutou barvu.
Eli, moc hezký recept:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +10

Eliza Eliza

3. 1. 2010 23:31

Jani, jak jsem psala - šafrán normálně dodává Kotányi (takže běžná obchodní síť), je sice o něco dražší než běžné koření, ovšem to se u šafránu předpokládá, respektive je to jedna z jeho vlastností...;-):-D:-D

Eliza Eliza

3. 1. 2010 23:29

Iljuško, nemám možnost si v práci jídlo ohřát, ale to je je jedno...;-) Nedovedu si ani představit, jak to tam ráno nesu (mám dost papírů, někdy knih, láhev s vodou...je toho moc). Hubla jsem v životě 3x, možná vlastně 4x...2x po porodu a potom 2x za posledních deset let... Vždycky se výsledek dostavil, ale jen proto, že jsem prostě začala jíst míň než doposud a přestala na jídlo myslet. Čím jsem starší, jde to hůř, ale asi kvůli mé pohodlnosti.

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 1. 2010 23:20

Přesně, jak spagetka, hned jsem věděla, odkud vítr vane:-). Eli, kde jen vzít ten šafrán:-S! To vypadá dobře!!:yes:

ruzena ruzena

3. 1. 2010 23:17

Elizo:yes::yes::yes:mňam:-p

ivulinka ivulinka

3. 1. 2010 22:31

Á další chuťovka takhle navečer:-D:-D:-D, ale musí chutnat:-p:yes:

Iljusa Iljusa

3. 1. 2010 21:42

:yes::yes:

Elizo, co se týká hubnutí, myslím, že máš určitě možnost si v práci jídlo ohřát;-) Ale to je každého věc;-), já jsem zvládala hubnutí při třech směnách :-D a ještě jsem vařila jídlo i pro rodinu :-)

Lusinda79

3. 1. 2010 21:21

Elizko zdravím, recept vypadá skvěle, dělám podobně, rýži doporučuji Arborio(běžně v Tescu).Krásný recept a bod letí.

Eliza Eliza

3. 1. 2010 21:21

Tome, já nesním hned tak něco...;-):-D a nakazila jsem i kolegy, takže máme jednu naprosto dokonalou hospůdku, kde mají tak skvělé a nápadité polední menu, že mě mnohokrát inspirovalo i v domácím vaření (jak píše Špagi). Jezdíme za ní tři stanice tramvají, ale opravdu stojí za to. Bohužel nemají polední nabídku na internetu - myslím, že bynechtěli být kopírovaní - jinak bych vložila odkaz. Naštěstí na Žižkově, kde pracuju, je spousta hospůdek, takže i konkurence a je skutečně z čeho si vybrat. Tak a potom hubněte, že :-8:-D:-D? Ale přílohy rozdám kolegům a zůstávám jen na masíčku - to si prostě odepřít neumím...

Bibinka Bibinka

3. 1. 2010 21:08

Eli, ty dneska teda perlíš:-!;-)krásný a na dietku dost dobrý:-p;-)3.bodík k tobě zběsile letíí:yes:

spagetka spagetka

3. 1. 2010 21:07

Jj,Eliz, už vím, máš pravdu. :-8
thomassinno - no já nevím, ale Eliza chodí do práce, takže domů k plotně asi nemá čas odbíhat :-D:-D, navíc naopak - to je dobře, párkrát tady u svých receptů zdůraznila, že ji to chutnalo právě v restauraci a pak to zkusila sestavit doma ;-);-):-p:-D

thomassinno thomassinno

3. 1. 2010 20:59

Eli, ty taková kuchařka a stravuješ se po restauracích? :-O To je skoro rouhání :-8 Jinak opět krásně nafocené a ztvárněné jídlo, bodík letí :yes: +2

Eliza Eliza

3. 1. 2010 20:56

Špagetko, kupuji šafrán od Kotányi - v klasickém pytlíčku je ještě jeden pytlíček a uvnitř pár blizniček (nebo co to je...;-) ).
Jinak já chci také shodit (respektive potřebuji), tak asi budu vařit dietněji - neboj :-D:-D. Líbí se mi Iljušky počin a dietní program, bohužel není pro mě, anžto jsem celé dny v práci, obědvám po restauracích...:-8:-/

spagetka spagetka

3. 1. 2010 20:46

Už prvním slovem v názvu jsem si tipla kdo a... nemýlila se :-D:-D, jen mi řekni, šafránovými bliznami myslíš normální (a pravý nefalšovaný šafrán jako koření)nebo to je ještě něco speciálního? Jinak :-p:-p:-p:yes::yes:, ale nepřeháněj to :-D, od zítřka držím dietku, jenže to bych asi nesměla topky otvírat, jo ale zas tak kaloricky vydatné to nebude....:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rizoto žampiony šafrán cena špenátové rizoto se žampiony šafránové risoto rizoto se žampiony špenátové risoto houbové rizoto se špenátem spenatove rizoto šafrán vaření šafránové koření žampiony rizoto šafrán koření recepty dietní rizoto rizoto se safranem šafrán koření recept spenatove rizoto recept rizoto s žampiony žampiony cena rizoto ze žampiónů dietní špenátové rizoto

Suroviny: rýže, cibule, špenát listový, žampióny, šafránové blizny, česnek, vývar, máslo, olej olivový, pepř, sůl, sýr parmazán strouhaný

TopRecepty.cz

Šafránové rizoto se špenátem a žampióny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71Bj