Poctivá fazolačka
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Polévku připravíte na cibulovém základu, přidáte vařené fazole, brambory, okořeníte a doplníte opečenou klobásou. Polévka je výborná s chlebem, nebo ji ochutnejte jen tak.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 411 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 19,59 g |
Vláknina | 98,65 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 119,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2022 13:39
hospodyne: DOBRÝ DEN,
toš sa nebudem pasovt o větším moravákovi, protože fazulovica je enom malé pérečko našich kuchařskéhých tradic. Enom k téj cibuli, u nás se dělá víc do růžova, nikoliv do červena (pokud néni červená) aby nepřinesla lehký nádech hořkéj chuti. ALE VĚC CHUTI A TRADIC. Stejně tak vaříme fazulu na skus, né do měka, neb potom z ní sů zvlášť ty slupky. Enom u nás se dělají noky(hrubá mouka, vajíčko a podravka) krásně polévku zahustí bez zásmažky.
A aby fazulovica měla chuť aj masa, tak osmazuju zabíjačkový kabanos- je vynikající od makovca.
Ty beleše z jalového, to nemá chybu.
Česnek a majoránka to musí nakonec jistit.
,,TOŠ TEDA TAK,,
toš sa nebudem pasovt o větším moravákovi, protože fazulovica je enom malé pérečko našich kuchařskéhých tradic. Enom k téj cibuli, u nás se dělá víc do růžova, nikoliv do červena (pokud néni červená) aby nepřinesla lehký nádech hořkéj chuti. ALE VĚC CHUTI A TRADIC. Stejně tak vaříme fazulu na skus, né do měka, neb potom z ní sů zvlášť ty slupky. Enom u nás se dělají noky(hrubá mouka, vajíčko a podravka) krásně polévku zahustí bez zásmažky.
A aby fazulovica měla chuť aj masa, tak osmazuju zabíjačkový kabanos- je vynikající od makovca.
Ty beleše z jalového, to nemá chybu.
Česnek a majoránka to musí nakonec jistit.
,,TOŠ TEDA TAK,,
18. 2. 2022 16:07
Marie Svarcova: Maruško moc děkuji
18. 2. 2022 11:57
skvělý recept a krásná fotečka
21. 5. 2021 19:04
Dajda: kuřecí játra solim taky rovnou, ale u minutkovych vepřových bych si to netroufla, Ty ano?
20. 5. 2021 22:43
Eja57: hospodyne: Mně zdrhnul slíbený recept. Tady je: https://www.recepty.cz/recept/kureci-jatra-ber-neb.... Fazolačka to není, ale dobré to je moc! Ostatně já debatu o solení jater u Poctivé fazolačky, která nepochybně poctivá a chutná je, nezačala.
20. 5. 2021 20:43
Dajda: Tady je to o vareni a zadny priklad z jineho jidla nemuze uskodit .
20. 5. 2021 20:36
hospodyne:ale jooo
20. 5. 2021 20:04
Eja57: ale poučné to bylo, ne??
20. 5. 2021 19:55
Někam nám zdrhnul recept na poctivou fazolačku
20. 5. 2021 19:44
Jana Pá: janana: Kdo nevěří, ať tam běží! Nebo ať si sám uvaří - tady je recept od opravdu zkušené kuchařky (vyzkoušela jsem řadu jejích receptů) na velmi jednoduchou, ale moc chutnou přípravu kuřecích jater. Dělala jsem je už mnohokrát. Játra se solí se před tepelnou úpravou a jsou opravdu měkoučká. Nesmí se samozřejmě přepéct, ale to už je jiná věc.
20. 5. 2021 06:05
Juraj Horak: A víte, že to jdeTedy udělat měkoučká játra a před tepelným zpracováním je osolit Naši předkové věděli leccos, ale my snad úplně blbí kuchaři taky nejsme, jak svědčí tyto stránky. Ale tady je to spíš o fazolačce než o játrech nebo šumajstru.
19. 5. 2021 23:12
hospodyne: Tak jsme delali bramborovu macku . Misto fazule brambory a mleko ,
19. 5. 2021 23:07
hospodyne: To beru , zkuste sumajstr . Su zvedavy co Vy na to .
19. 5. 2021 23:04
Juraj Horak: pohustu je zasmažené cibulovou jíškou / okyselit, bobkový list, pepř/ Protože to bylo zásadně páteční jídlo, tak jen kus chleba. Tenkrát bez uzeniny, ale tou se fakt nic nezkazí
19. 5. 2021 22:50
hospodyne: Nevim , co je po hustu , ale my jsme delali sumajstr . To se smicha stejne mnozstvu fazule a ryze , poradne omasti sadlem a osoli . Studene nebo vrele vzdycky dobre .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 41 minutami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 1 hodinou
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 12 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 15 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 15 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 15 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
7 receptů na domácí chléb: Upečte si čerstvou křupavou dobrotu, na kterou se vám budou sbíhat sliny
Nejlepší luštěninové polévky: Všechny jsou vydatné, příjemně nás zahřejí a rozhodně nezatíží naši peněženku
Další recepty
Tématické fráze: fazolačka poctivá fazolová polévka recept na fazolačku nejlepší fazolačka rychlá fazolačka polévka z barevných fazolí fazolacka recept fazole recepty slovenská fazolačka polevka z fazoli barevnychz klobasou recept poctiva fazolova polevka fazolacka s bramborem fazolacka s klobasou recepty na madarskou fazolačku polévka z barevných z fazolí recept fazolacka rychla fazolacka s klobasou fazolová polévka z vyvaru fazolačka recepty beskydska fazolacka
Suroviny: fazole barevné, cibule, brambory, klobása, sádlo, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín mletý, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový
Poctivá fazolačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7m8O
32 názorů