Cottage měšce (závitky) s křenem a jablky

Vepřové maso Doba přípravy: 2 hodiny 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 2 hodiny 2 názory

Suroviny 4 porce

4 větší plátky vepřové kýty, plece nebo krkovice, případně drůbeží řízky
180 - 200 g sýru cottage přírodní nebo s příchutí šunky, křenu
sůl
pepř mletý
4 plnější lžíce strouhaného křenu - čerstvého
2 - 4 ks jablek - dle velikosti, nejlépe kyselejší chuti do měšců i pod maso
1 ks cibule
máslo
200 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe očištěnými pokrájenými jablky.

  2. Maso s náplní pak pevně uzavřeme (můžeme na zpevnění použít provázek) a dáme do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáčku s pokrájenou cibulí a jablkem, zalijeme smetanou a zaklopíme.

  3. Pečeme v předehřáté troubě dle druhu masa asi hodinu doměkka, pak odklopíme a krátce (není nutné) dopečeme do barvy.

  4. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Dozdobit můžeme čerstvě nastrouhaným křenem nebo jablkem.

Komentáře k receptu Cottage měšce (závitky) s křenem a jablky

Tématické fráze: plněná krkovice křenem a cottage přírodní řízek z vepřové kýty cottage s jablkem