

Kynutá buchta s mandarinkami
Suroviny 10 porcí
- Těsto:
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 sušené kvasnice
- 150 ml mléka
- 80 g rozpuštěné Hery
- 60 g cukru
- Tvaroh:
- 2 tvarohy
- 1 vejce
- 5 lžic cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 50 ml mléka
- Na piškot:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 20 g kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml krupicového cukru
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 50 ml oleje
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 2 mandarinkové kompoty
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Nejprve si opatrně rozpustíme Heru.
Do mísy prosijeme mouku a cukr a promícháme s kvasnicemi.
Přidáme vejce, sůl, mléko a rozpuštěnou prochladlou Heru.
Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.Mezitím si připravíme tvaroh a mandarinky.
Smícháme vejce s cukrem, tvarohem, mlékem a škrobem.
Vymažeme plech s vyšším okrajem, těsto rukou na něj rozmačkáme a potřeme tvarohem, na který rozložíme okapané mandarinky z kompotu.Příprava piškotu - vejce rošleháme s cukry, přidáme olej a poté střídavě zašleháváme mléko, prosátou a promíchanou mouku s práškem do pečiva a škrobem.
Velkou lžící těsto rovnoměrně rozlijeme po mandarinkách.
Vložíme do předehřáté trouby a buchtu pečeme při 170°C asi 40 - 45 minut.
Upečenou a prochladlou buchtu bohatě pocukrujeme.