Granola z naklíčené pohanky se skořicí a meruňkami

cernajaknoc Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut + cca 2 hodiny pečení + 1 den klíčení 1-2 plechy Bezmasá jídla 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

400 g pohanky kroupy
150 g mandlí
100 g lněného semínka
100 g dýňových semínek
100 g slunečnicových semínek
( u té kombinace semínek záleží na Vašich chutích, cenově ale vychází dobře použít len, slunečnici a doplnit těmi dýňovými)
100 g sušených meruněk
2 lžičky skořice
150 ml sirupu (z agáve, datlového apod.)
10 lžic olivového nebo kokosového oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody.

  2. Po dvou hodinách vodu slijeme a pohanku necháme jeden den klíčit v cedníku. V průběhu doby ji proplachujeme.

  3. Nasekáme mandle a meruňky. Rozmixujeme nebo umeleme lněné semínko.

  4. V míse smícháme semínka, mletý len, mandle, meruňky, skořici, naklíčenou pohanku, skořici, olivový olej a sirup.

  5. Pořádně promícháme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  6. Pečeme cca 2 hodiny a v průběhu pečení směs promícháváme, aby se upekla rovnoměrně.

  7. Dobře propečená granola se uchovává v suchu, např. v zavařovačce.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://cernajaknoc.cz/index.php/recepty/ .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Granola z naklíčené pohanky se skořicí a meruňkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo