Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové cukroví vykrajované

Toto velmi sladké cukroví je úžasně křehké a rozplývá se na jazyku. Pokud vám nahání strach použití cukrářského droždí, tento recept vás přesvědčí, že se není čeho bát. Cukroví můžete jíst jen tak, nebo jej naplnit šlehačkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby sušení v troubě

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby sušení v troubě)

10. 3. 2018 09:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 590 kJ / 2 292 kcal
Bílkoviny14,72 g
Tuky25,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy501,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukrářské droždí koupíte v drogerii.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

29. 11. 2022 11:18

magdalenka: Také už žloutkové nepeču, je to cukroví na nás moc sladké. :-K

magdalenka magdalenka

29. 11. 2022 11:15

100 rokov som nepiekla. Kedysi bez nich neboli sviatky.

hosta hosta

11. 3. 2018 14:31

maris: tak nějak si pamatuji i já, že se nechávalo do druhého dne .... nedělala jsem asi čtyřicet let :-D

zizala zizala

11. 3. 2018 10:53

maris: Ano, je příšerně sladké, moc často ho nedělám. Můj postup je poměrně rychlý, až na to sušení :-)

maris maris

11. 3. 2018 09:22

zizala: toto cukroví u nás nikdy nesmělo chybět na Vánoce. Pekla ho babička i potom maminka. Jeden čas nebylo k sehnání amonium, tak nebylo ani cukroví. Já jsem ho potom začala taky dělat, ale přiznám se, že mi to šlo strašně špatně vykrajovat / nejsem šikovná / a protože nemám trpělivost, tak jsem dávala lžičkou na plech kopeček, on krásně vyskočil a měli jsme taková malinká kolečka:-8. Už asi dva roky jsem je nepekla, přece jen je to strašně sladký, chutě se mění, já to ani nesmím, ale na tu chuť a pocit - když se cukroví rozplyne v puse - na to nikdy nezapomenu;-):-)
Recept mám trošku jiný - " těsto " se nechává odpočinout přes noc, potom se přidá zbylý cukr a zase se to tře a tře...:-D

zizala zizala

11. 3. 2018 09:00

PaCaOl: Toto cukroví právě nemá být ani trochu růžové. Jen se suší, proto asi to nepatrné množství amonia. Na třetí fotce je vidět, jak tvary hezky vyskočí a jsou uvnitř duté.

Děkuji všem, komu se recept líbí :-K

PaCaOl PaCaOl

10. 3. 2018 15:16

Tohle cukroví jsem dělávala dětěm, bylo samozřejmě hodně sladké, množství podle žloutků - na jeden 14 dkg moučkového cukru, rychle zpracovat, vyválet na 5 mm, vykrajovat, péct náhle ve vyhřáté troubě do slabě růžova. Krásně se nafoukne, křupavé, uvnitř je duté. Ale hlavně bez amonia. Pro rychlou konzumaci nahoru pusinku neslazené šlehačky - něco jako "rakvička" :yes:
Jo, a říkalo se jim sušenky HOPSASA protože krásně naskočily :-)

dejsineco.cz dejsineco.cz

10. 3. 2018 14:27

Zajímavý recept :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zloutkove cukrovi vykrajované cukroví zbylé žloutky zloutkové vánoční cukroví cukroví z amonia žloutkové cukroví s amoniem žloutkový cukrovi pečení ze žloutků zloudkove cukrovi žloudkové vánoční cukroví cukroví ze žloutků jak zpracovat žloutky recept na žloutkové cukroví cukrovi hopsasa vánoční cukroví žloutkové zloutkove cukroví na plech zloudkove cukrovi amonium vánoční cukroví ze žloutků zlotkove cukroví zloutkove rakvicky /pusinky/ recept

Suroviny: žloutek, cukr moučkový, amonium, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Žloutkové cukroví vykrajované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w18