Hermelín nakládaný po znojemsku

adela.postranecka Kuchařka: adela…

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Studená kuchyně 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

3 Sedlčanské smetanové hermelíny
1 menší čerstvá červená paprika
4 čerstvé okurky nakládačky
1 červená cibule
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí
čerstvě namletý pepř
špetka hrubozrnné soli
150 ml slunečnicového oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny nakrájejte na trojúhelníčky a nechejte chvíli povolit. Mezitím očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.

  2. Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou, i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalijte slunečnicovým olejem.

  3. Očištěnou sklenici zavřete a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Pak skladujte v lednici

Poznámka

Další originální krajské recepty najdete na: http://www.skvelenalozenecesko.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hermelín nakládaný po znojemsku

Tématické fráze: nakládaný hermelín se zelím domácí nakládaný hermelín s kysaným zelím nakládaný hermelín trojuhelnicky nakládaný sýr s čalamádou nakládaný hermelín okurka nakládaný hermelín se zelím domaci nakladany hermelín plněný nakládaný hermelín nakladane okurky s peprem hermelin s okurkama

Zapomněl/a jsem heslo