Jablkovo-skořicová roláda(nízkokalorická)

mariana. Kuchařka: mariana.

Doba přípravy: 40 min. 4-5 porcí Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

Těsto:
4 vajíčka (pouze 2 žloutky)
1/2 lžičky sody
2 kpolévkové lžíce Fruktózy
75-80 g polohrubé mouky
Náplň:
4 jablka
2 čajové lžičky skořice
1 vanilkový pudink (prášek)
lze použít želatinu
eventuelně lžíce Fruktózy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Náplň: Nahrubo nastrouháme jablka, přidáme skořici popřípadě cukr. Směs můžeme trochu podlít vodou a dáme dusit. Až jsou jablíčka měkká, odstavíme a necháme chvíli vychladnout.

  2. Poté do směsi přimícháme vanilkový pudink (prášek)a necháme pozvolna vařit do zhoustnutí. Směs odstavíme a necháme vychladnout.

  3. Bílky i žloutky s fruktózou vyšleháme do opravdu husté pěny. Mouku smíchanou se sodou lehce vmícháme do vyšlehaných vajíček a těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, který můžeme lehce potřít olejem. Pečeme při 200°C cca 7-10 minut.

  4. Upečený, ještě horký plát sundáme z papíru na podložku (můžete použít i utěrku), jde to opravdu lehce a plát zarolujeme. Necháme vychladnout.

  5. Potom plát rozvineme,naplníme jablíčky a opět zarolujeme. Roládu shora potřeme libovolnou marmeládou, posypeme kokosem a dáme chvíli do lednice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkovo-skořicová roláda(nízkokalorická)

Tématické fráze: nízkokalorická buchta nízkokalorické cukroví skoricova rolada nizkokaloricka babovka nizkokaloricke buchty nizkokaloricke moucniky bezlepková roláda s jablky jablkovo skořicová buchta nízkokalorické pokrmy nízkokalorické dobroty nizkokalorucka miuka roláda s jablky nízkokalorická buchta recept nízkokalorické dorty skoricova roláda recept cukrovi skoricove jablíčko nizkokalorická bábovka recept babovka cokoladovo kokosova kalorie buchta nízkokalorická nizkokaloricke vareni