Naložený hermelín s klobáskou a kysaným zelím

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Sýry 0 názorů

Suroviny

3 ks Sedlčanského hermelínu
1 ks středně velké uzené klobásy, nejlépe ostravské
3 lžíce kysaného zelí
3 lžíce plnotučné hořčice
1 ks bílé cibule
3 ks beraních rohů
1 lžíce nastrouhaného křenu
1 ks bobkového listu
3 kuličky nového koření
1 lžička celého kmínu
špetka soli
150 ml rostlinného oleje
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny rozpulte, vetřete do nich plnotučnou hořčici, přidejte kolečko oloupané bílé cibule, opepřete a přiklopte.
    Ostravskou klobásu neloupejte a nakrájejte ji na kolečka. Kysané zelí lehce prosolte a zamíchejte spolu s kmínem a křenem.

  2. Začněte vrstvit do předem vysušené a vymyté sklenice. Na dno dejte nejdříve oloupanou na kolečka nakrájenou bílou cibuli, poté beraní roh, připravený sýr, dochucené zelí, nové koření. Takto střídejte, až je sklenice takřka plná.

  3. Neopomíjejte bobkový list ani nové koření. Nakonec zalijte rostlinným olejem, ne však úplně po okraj. Sklenici zaklapněte a nechejte rozležet 14 dnů v lednici nebo v chladném místě. A je na světě tato jednoduchá dobrota.

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 256 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Naložený hermelín s klobáskou a kysaným zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: nakladany hermelin se zelim a klobasou hermelín s klobásou jak naložit hermelín s zelím hermelín se zelím

Zapomněl/a jsem heslo