Plzeňský nakládaný hermelín

adela.postranecka Kuchařka: adela…

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Studená kuchyně 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

3 Sedlčanské romadury
1 bílá cibule
1 červená cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
pár kuliček černého pepře
lžička červené papriky
lžička soli
3 bobkové listy
1 hrst slunečnicových semínek
2 dl plzeňského piva
2 lžíce hrubozrnné hořčice
150 ml slunečnicového oleje
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte je chvíli odležet. Můžete přiklopit.

  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.

  3. Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.

  4. Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a plzeňské pivo, červenou papriku a sůl. Zalijte jimi sýr tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zavřete a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Poté skladujte v lednici.

Poznámka

Další originální krajské recepty na nakládání najdete na http://www.skvelenalozenecesko.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plzeňský nakládaný hermelín

Tématické fráze: recept na nakládaný hermelín nakládaný hermelín se špekáčkama plněný nakládaný hermelín

Zapomněl/a jsem heslo