Kuře na majoránce a česneku

Dominik22 Kuchař: Dominik22

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

celé kuře
5 stroužků česneku
čerstvá majoránka (může být i sušená)
sůl
200 ml oleje
citron
voda
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme kuře a vysušíme pomocí papírových utěrek. Dále připravíme marinádu, do které budeme kuře nakládat. 200 ml oleje nalijeme do nějaké misky, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pár kapek citronu, vše dobře promícháme.

  2. Marinádu dáme na kuře a pořádně rozetřeme po kuřeti, dáme do pekáče, nalijeme trošku vody a dáme asi 2-3 lžíce másla. A dáme péct.

  3. Vhodná příloha: bramborová kaše, brambor

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 163 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na majoránce a česneku

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dobré. :yes::yes: Nerobila som celé kurča, to sama nezjem, robila som len dolné kuracie stehná. Ale chutnalo. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Dominik22:
    Dělávám cosi podobného s tymiánem, chuťově je to s majoránkem hnedle vedle :-)
    Běžně maso potřu česnekem utřeným se solí a posypu kořením, případně s troškou oleje připravím pastu a postupuji stejně; v obou případech ochucuji vně aj vo vnútri hydiny:-! Od časů, kdy drůbež ze dvora přestala (samá ruka samá noha) vypadat jak maratonští běžci či jak kukačka kohoutí https://www.youtube.com/watch?v=KJJW7EF5aVk :-D a prodávají se naducánci ne nepodobní bowlingovým koulím:-) tak při pečení nepoužívám žádný tuk! Pouze podleji "slzou" vody a o zbytek se samomazné kuře postará samo a pořádné kuře pustí sklenku sádla.
    Jinak mi rcp přijde jako hledání Ameriky...
    Píšete o marinování a přitom nemarinujete ;-)
    A to máslo s olejem:-? Škoda másla:-(( Pokud byste ho použil až po slití oleje, tak snad:-)
    No a pokud byste použil studené máslo až na samý závěr k zahuštění šťávy, tak to by bych bral :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Když opominu to množství oleje, tak se mi líbí marináda s majoránkou. Já sama ji dávám na kachnu, pokud můžu, tak čerstvou a je fakt skvělá :-8

    Odpovědět

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    casino: Ano, když marinádu rozetřete po celým kuřeti je to akorát, hlavně když potřete kuře olejem nebo sádlem zapříčiní to, že se kuře nebude vysušovat. A máslo se rozpustí ve vodě, když tím potom kuře poléváte má lepší chuť. Ale jestli je to pro Vás moc oleje, myslím že můžete dát i méně.

    Odpovědět

  • casino casino

    Dominik22:
    Na jednoho ptáka hořčičák oleje a ještě 2-3 lžíce másla?:-O
    Mám pokračovat? ;-)

    Odpovědět

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    hosta: Omlouvám se asi jsem se musel překliknout. Peče se nepřikryté.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Co se zbylým olejem? (v surovinách 400 ml, použije se polovic). Peče se přikryté? Nepřikryté?

    Odpovědět

  • casino casino

    "Kuře na majoránce a česneku"
    400 ml Oleje
    ***
    No, bych to nazval spíše Kuře v oleji :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na majoránce marináda na kuřecí maso- česnek majoránka majoránka citron maso na cesneku a majorance kuře na majoránce a česnek marináda na maso s majoránkou kuřecí na česneku a majoránce kureci na majorance a česneku

Zapomněl/a jsem heslo