

Maso v povidlové marinádě
Suroviny
- 3 lžíce švestkových povidel
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/2 chilli papričky
- sojová omáčka
- sůl
Postup přípravy receptu
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a zalijeme marinádou.
Necháme v ledničce přes noc a poté smažíme na oleji.
Marináda:
Smícháme víno, povidla, olej, sojovou omáčku, osolíme a přidáme prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maso v povidlové marinádě
-
Toto jídlo jsem vyzkoušela. Mě a našemu dospělému synovi to moc chutnalo,tedy mě obvzlášť.Ale našemu taťkovi se to moc nepozdávalo.Určitě to budu pro nás dva dělat častěji a našemu zmlsanému tatínkovi hold udělám třeba škubánky.Ty máme rádi všichní.
-
Mezi surovinami není žádné maso!
-
Nevím, co je na tom divného, já dělám běžně omáčku ze švestkových povidel k uzenému a bramborovým knedlíkům - je to téměř stejné jako tento popis a určitě to vyzkouším. Můj muž to před lety taky nechápal,a teď to patří mezi stálice našíkuchyně.
-
divnýýýýýýýýýýý