Džem z červeného rybízu, borůvek a rynglí

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 15-20 min 6 menších skleniček Zavařeniny 3 názory

Suroviny

600 g červeného rybízu
200 g borůvek
200 g rynglí
350 g pískového cukru
1 Gelfix 3:1
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz otrháme od stonků, propláchneme na sítku. Totéž uděláme s borůvkami. Ryngle přepůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky.

  2. Odvážené ovoce dáme do hrnce a rozmixujeme tyčovým mixérem.

  3. Sáček Gelfixu nasypeme do misky, přidáme 2 lžíce cukru, promícháme a vložíme do rozmixovaného ovoce. Provaříme 1 minutu. Pak přidáme zbylý cukr a vaříme ještě 2 minuty. Z ovocné směsi lžící odebereme pěnu, která varem vznikne.

  4. Horký džem naléváme do čistých skleniček, zašroubujeme a otočíme na víčka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Džem z červeného rybízu, borůvek a rynglí

Tématické fráze: marmelada z ryngli marmeláda z rynglí recept džem z rynglí ryngle marmelada ryngle recepty ryngle recepty džem recept na marmeladu z ryngli marmeláda z rynglí/recept

Zapomněl/a jsem heslo