

Sluníčkový dýňový koláč
Suroviny
- 600 g dýně Hokkaido
- 400 ml kokosového mléka
- 2 vejce
- 1 sáček (20 g) vanilkového cukru
- 100 g slunečnicových semínek
- 50 g strouhaného kokosu
- šťáva z 1/2 limetky
- kokosový olej
- mandle na ozdobu
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Kokos a slunečnici nasekáme na jemno a natlačíme na spodek dortové formy. Polejeme kokosovým olejem a 10 minut předpečeme.
Dýni nakrájíme na kostičky a ve vodě se špetkou soli a skořice povaříme cca 5 minut do poloměkka. Poté rozmixujeme s plechovkou kokosového mléka, sáčkem vanilkového cukru, limetkovou šťávou a dvěma vejci.
Nalijeme na krustu, necháme pár minut uležet a vložíme do vyhřáté trouby. Na spodek umístíme pekáček s vodou, aby koláč zůstal vláčný a pečeme cca 30 minut.
Po vychladnutí ozdobíme mandlemi a necháme uležet do druhého dne v lednici.
Poznámka od kuchařky
http://tankavari.blogerka.cz/Dezerty/Slunickovy-dy...
Koláč jsem dělala ve středu, ale k "publikování" jsem se dostala až dnes. Tak se tu dnes sešly dva dýňové koláče - jeden klasika, jeden "dietní" bez těsta. Snad to nikoho neurazí a každý si vybere :-)