Krkovice na pivu, cibuli a česneku

Sasinka Kuchařka: Sasinka

Doba přípravy: 60 min. 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 plátky krkovice
4 cibule
1 palička česneku
0,3 l piva (světlé, nejlépe 12 Plzeň)
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
3/4 l vývaru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepat, osolit, opepřit. Na pekáč dát cibuli a česnek nasekaný na malé kousky, na to položit plátky krkovice, zalít vývarem a dát do trouby, přiklopené péct asi 45 minut.

  2. Když je maso skoro měkké, přelít pivem a bez přiklopení dopéct do měkka. Zaprášit hladkou moukou a nechat ještě propéct. Pokud je málo šťávy, dolít vývarem.

  3. Jako příloha je nejlepší chléb, ale i bramborový knedlík je skvělý.

Poznámka

PS: Toto jde udělat i dietně a to z kuřecích prsou a zahustit místo hladkou moukou, rýžovou moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krkovice na pivu, cibuli a česneku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: farmarska krkovice na cibuli a pivu krkovice na zázvoru a cibuli

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít