

Krkovice na pivu, cibuli a česneku
Doba přípravy: 60 min. 4 porce Vepřové maso 0 názorů
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- 4 cibule
- 1 palička česneku
- 0,3 l piva (světlé, nejlépe 12 Plzeň)
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 3/4 l vývaru
Postup přípravy receptu
Krkovici naklepat, osolit, opepřit. Na pekáč dát cibuli a česnek nasekaný na malé kousky, na to položit plátky krkovice, zalít vývarem a dát do trouby, přiklopené péct asi 45 minut.
Když je maso skoro měkké, přelít pivem a bez přiklopení dopéct do měkka. Zaprášit hladkou moukou a nechat ještě propéct. Pokud je málo šťávy, dolít vývarem.
Jako příloha je nejlepší chléb, ale i bramborový knedlík je skvělý.
Poznámka
PS: Toto jde udělat i dietně a to z kuřecích prsou a zahustit místo hladkou moukou, rýžovou moukou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Krkovice na pivu, cibuli a česneku
K receptu nejsou žádné komentáře.