Šťavnatá krkovička na černém pivu

Lenka Thomas Kuchařka: Lenka Thomas

Doba přípravy: cca 80 minut 3+ Vepřové maso 2 názory

Suroviny

3 silnější plátky krkovice
2 větší rajčata
1 lžíce slunečnicového oleje
pepř
sůl
1 lžíce práškového česneku
2 větší cibule nakrájené na větší kolečka
špetka majoránky
1 černé pivo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku mírně osolíme, opepříme a jemně posypeme práškovým česnekem. Předehřejeme troubu na 250°C.

  2. Do menšího pekáčku dáme olej a vymažeme. Do něj pak položíme plátky již osoleného a opepřeného masa.

  3. Na každý plátek pak dáme pár plátků česneku, dále na každý položíme 3 plátky slaniny, poté zbylé plátky česneku a nakonec vrstvu koleček cibule.

  4. Vše zalijeme černým pivem, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a půl nebo dokud maso není měkké, sundáme alobal a necháme ještě 10 minut dopéct dozlatova. Podávala jsem s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 377 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťavnatá krkovička na černém pivu

Zapomněl/a jsem heslo