Španělský skořicový flan

ToulavejTucnak Kuchařka: ToulavejTucnak

Doba přípravy: 50 minut 4 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

70 g cukru krupice
2 celá vejce
2 žloutky
60 g cukru moučky
250 g smetany ke šlehání
1 lžička mleté skořice
100 ml mléka
1 hrst nahrubo nasekaných ořechů
celá skořice na ozdobu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Krupicový cukr zahříváme v hrnci se silným dnem a necháme ho zkaramelizovat. Potom ho nalijeme na dno do 4 ohnivzdorných mističek.

  2. Vejce smícháme se žloutky, moučkovým cukrem, smetanou, skořicí a mlékem. Směs nalijeme do misek, ty vložíme do vyššího pekáčku a ve vodní lázni pečeme v troubě při 160 °C asi 30 minut.

  3. Potom misky vyjmeme z vody, necháme vychladnout a uložíme do lednice na několik hodin. Před podáváním misky vložíme na pár vteřin do horké vody, flan vyklopíme na talířek, ozdobíme celou skořicí a ořechy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Španělský skořicový flan

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo