Hruškový tvarožník

Suroviny

0,5 kg tvarohu
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1 pudinkový prášek
10 hrušek
4-5 PL moučkového cukru
vanilkový cukr
nasekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme žloutky, bílky ušleháme v tuhý sníh, hrušky okrájíme a nastrouháme najemno.

  2. Ke žloutkům přidáme tvaroh, cukr, nastrouhané hrušky včetně šťávy z nich, pudinkový prášek a vanilkový cukr. Vymícháme těsto, do kterého na závěr jemně vmícháme sníh.

  3. Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme nasekanými mandlemi.

  4. Pečeme na cca 150 - 180 stupňů, asi 40-50 minut, je třeba to hlídat podle trouby.

Poznámka od kuchařky

Tvarožník je vláčný, plech není třeba vymazávat ani vysypávat.

Mandle jsem dávala hned, ale můžou se posypat až třeba v polovině pečení, záleží na tom, jak trouba peče. Případně se plech dá zakrýt alobalem.

Komentáře k receptu Hruškový tvarožník

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hruskovy tvarožník