Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kouzelný měšec

Hodnocení receptu je 5,0 (71×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet. Krok 2: Kuřecí játra nakrájíme na kostičky, zprudka orestujeme na uzené slanině a odstavíme. Na tuku (já jsem použil sádlo) lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí steaky, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, krátce zarestujeme a rovněž necháme vychladnout. Krok 3: Nyní začíná tvořivá část, kdy obě směsi dáme doprostřed naklepané panenky a vytvoříme měšec, který zavážeme potravinářským motouzem. Krok 4: V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme uvázané „pytlíky“, mírně podlijeme bujónem a pečeme ve vyhřáté troubě (230-250°C) za občasného podlévání a polévání cca 30-35 minut. Krok 5: Bramborové pusinky zhotovíme z tužší bramborové kaše, kterou naplníme do cukrářského rukávu a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kaši ve tvaru pusinek. Krok 6: Pečeme při 200°C cca 15-20 minut. Pusinky z bramborové kaše koupíme i mražené a ty můžeme nejen upéct v troubě, ale i usmažit ve friťáku.

Zveřejněno 1. 9. 2009

Poznámka autora Jenda1

Zdroj: recept jsem získal od šéfkuchařky Beskydského hotelu Relax v Rožnově pod Radh. V roce 2006 byl Kouzelný měšec součástí Silvestrovského menu. Moc jsem si pochutnal a jsem rád, že se mi podařilo recept získat a mohl jej hned v lednu připravit pro rodinnou oslavu.

Tentokrát jsem šáhl hodně hluboko do archívu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelný měšec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OywE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kouzelný měšec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OywE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Zítra mi přijde návštěva a protože si musím jídlo z nedostatku času předpřipravit hledala jsem nevšední a chutný recept a zaujal mě tento, doufám že se mi vše zdaří a bude chutnat dík za nápad Majka:-)):-)):yes::yes:

Jenda1: dobrý den - ale Vaše jméno pod receptem u Radůzy je napsané !!

teda jsem na mateřské a nevím co mám pořád vařit, manžel je opravdu gurmán masový gurmán podotýkám, takže zejtra udělám i s pusinkama :-) děkuju:-K

nádhera, zkusím naplnit něčím jiným, játra nemůžu :yes:

Kouzelné měšce dnes byly na svátečním nedělním stole, rodina koulela očima, co je to za specialitu a já byla spokojená, protože to bylo moc dobré a překvápko se podařilo.
Jen jsem místo jater dala žampióny a vylepšila medvědím česnekem.
Určitě nebylo naposledy:-p:yes:64

:yes::yes::yes:

:yes::yes:

krásné fota a lahodná vůně se mě line přes PC...:yes::-K:yes:+

:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Teší mě, že je o mé recepty zájem:-), ale je smutné, že si je další subjekty přivlatňují:-//:no: nebo jim vrozený stud brání zveřejnit jméno autora;-).http://raduzyrecepty.com/clanky/co-k-obedu/kouzeln...

ježišmarjá,to je fakt:-p kouzelný

Jéééééé, to je hezké:-O;-):-p:-p. Posílám plusový bod:-*;-):yes:.

Jendo:-)co dodat-vše už bylo vyřčeno(napsáno)dříve,takže ode mne už letí jen boďka a :yes:;-)

No teda Jendo, to je bomba:-p:-p:-p:yes::yes::yes:. Tebe bych chtěla mít doma:-8. Takové delikatese posílám velikého boďana:-));-);-):yes::yes:.

:-O:yes: Děvčata již všechno řekla. Suprové - slavnostní jídlo.:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
silvestrovské menu recepty, měšec, měšec recept, recept mešec, vepřový měšec, slavnostní menu recepty, kuřecí měšec, recepty měšec, jak upéct bůček, recept na měšec, vepřové maso ve vlastní šťávě, měšec recepty, jak upéct vepřové maso, jak upéct maso, silvestrovské menu - recepty, kureci mesce, slavnostní menu recept, nutela ze švestek, silvestrovské menu recept, hovězí na švestkách

Suroviny:
svíčková hovězí, kuřecí stehenní řízky, játra kuřecí, šunka, slanina uzená, sůl, cibule, pepř, koření, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu