Zelené koláčky s krémem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 40 minut 12 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 0 názorů

Suroviny

150 g hladké mouky
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžíce kypřícího prášku
3 lžíce rozmrazeného špenátového protlaku
50 ml mléka
1 lžíce slunečnicového oleje
špetka soli
Krém:
250 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
volitelné dle chuti- hrst nasekaných ořechů, mandle,
kokos, sušené ovoce, kandovaná kůra apod.
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180° C. Do misky prosejeme odváženou mouku s kypřícím práškem a přidáme cukry. Žloutky rozšleháme vidličkou v mléce a přidáme olej. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.

  2. Do misky k moučné směsi přilijeme žloutkovou směs, špenát, přidáme ořechy nebo co máme rádi z volitelného, promícháme a lehce vmícháme sníh. Těsto dáme do formiček na koláčky nebo muffiny (12 ks) , které předem lehce vymažeme nebo vystříkáme olejem (silikonové stačí vypláchnout studenou vodou). Pečeme asi 7 minut podle své trouby, zkusíme špejlí, hotové po chvilce vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.

  3. Připravíme krém z ušlehané šlehačky vmíchané do mascarpone krátce šlehaného s cukrem. Cukrářským sáčkem s řezanou špičkou libovolně nazdobíme každý koláček.

Poznámka

Před uložením špenátového protlaku do mrazáku rozdělím balení na 4 díly. Podle potřeby pak rozmrazím 1 nebo 2 díly, do koláčků, palačinek na sladko nebo slano ( jinak protlak nepoužívám). Na tyto koláčky (nejsou vlastně ani muffiny ani cupcaky) jsem udělala lehčí těsto než na velký velikonoční koláč. U dětí jsou zelené koláčky oblíbené a chutnají i dospělým.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelené koláčky s krémem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo