Křupavé máslové sušenky s belgickou čokoládou

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 1 hodina 30 porcí Cukroví , Plněné 0 názorů

Suroviny

Suroviny na cca 30 sušenek:
200 g hladké mouky
130 g změklého másla
105 g moučkového cukru
15 g vanilkového pudinkového prášku
1 lžička vanilkového extraktu
1 vejce
mandlové plátky
100 g čokolády
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dejte změklé máslo a moučkový cukr. Vše vyšlehejte do pěny.

  2. Dále přilijte vanilkový extrakt a vejce. Opět vše vyšlehejte.

  3. Do směsi přisypte vanilkový pudinkový prášek a hladkou mouku. Opět prošlehejte.

  4. Sultánku (špičku) si dám do cukrářského sáčku, který naplním vzniklým těstem. Na pečící papír pomocí špičky a sáčku vytlačte těsto. Je potřeba si papír přidržovat, aby vám šla špička odtrhnout. Sušenky jsem zkoušela dělat i na silikonové folii na makronky, kde to šlo líp. Špičku jsem dala na podložku a vytlačila jsem těsto. Nadzvedla jsem ji až tehdy, bylo-li těsto k okraji.

  5. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Dobu pečení hlídejte a sušenky kontrolujte.

  6. Upečené sušenky nechte vychladnout na mřížce a poté přendejte na tác. Do každé sušenky vložte plátek mandle.

  7. Rozehřejte čokoládu, já použila belgickou, a tu po lžičkách nanášejte na mandle. Mandle je v sušence proto, aby čokoláda nevytekla.

  8. Sušenky dejte do lednice, aby čokoláda zatuhla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé máslové sušenky s belgickou čokoládou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: máslové sušenky spicka sultanka recepty máslové sušenky recept máslové sušenky s oříšky a čokoláda recepty křupavé sušenky spicku sultanku maslove cokoladove kokosove susenky recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít