Suroviny
Porce: 7-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 954 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
- dva kastrůlky, jeden cca 1,5 litru a druhý o trochu větší
- vhodné skleničky (mně se osvědčily skleničky od Opočenského jogurtu 150 m). Vyjde levněji koupit si tyto jogurty než prázdné skleničky. Mívají je občas jako akci v Lidlu. Těch je třeba 8-9 ks. Je ale vhodné pořídit jich 12, aby bylo možno dělat nový jogurt, když zbývají poslední. Krok 2: Do menšího kastrůlku nalijeme vodu a necháme ji uvařit, tím nádobu sterilizujeme. Vodu přelijeme do většího, doplníme další vodu a uvedeme do varu a necháme zvolna vřít. Krok 3: Do vysterilizovaného malého kastrůlku nalijeme mléko. Pokud máme mléko sterilizované nebo UHT, nalijeme ho ½ litru, pokud používáte čerstvé nepasterizované mléko tak celý litr. Vsypte do něj 50 g sušeného mléka, rozmíchejte a ohřejte na cca 80 st. Celsia. Potom přidejte zbývající studené mléko, v případě čerstvého nechte vychladnout a zkontrolujte teplotu, měla by být 45 st. Celsia. Pokud není, přihřejeme nebo ochladíme. Přidáme hotový živý jogurt jogurt a rozmícháme. Krok 4: Nyní do vroucí vody vložíme víčka a vysterilizujeme je. Vyndáme je na čisté místo a necháme okapat. Poté vyvaříme skleničky a také vyndáme a dáme okapat dnem nahoru. Vezmeme naběračku a vložíme ji na do vroucí vody sterilizovat, poté nabereme mléko a naplníme skleničku a zavíčkujeme ji. Stejně to budeme dělat až spotřebujeme všechno mléko. Krok 5: Nyní skleničky uložíme tak aby co nejdéle udržely svoji teplotu: možností je několik, jedna je vložit do horkovzdušné trouby a občas zapnout na chvíli na 50 st. Celsia. Další možnost je vložit skleničky do peřin, třetí možnost je koupit si jogurtovač kde jsou i nádobky. Ideální ovšem je slepit ze silného 3 cm+3 cm stavebního pěnového polystyrénu krabici s víkem. Krok 6: Jogurt je po min. 6ti hodinách hotový a je třeba ho dát do chladničky. Krabice na obrázku (boky 3 cm, spodek a víko 6 cm) udrží teplotu velmi dlouho (po 8 hodinách mají skleničky cca 36 st. Celsia).
Zveřejněno 26. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výroba kvalitního domácího jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwKy
Moje poznámka
Výroba kvalitního domácího jogurtu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwKy
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
jak vyrobit domácí jogurt,
domácí jogurt,
jak vyrobit jogurt,
domaci jogurt recept,
jak udělat domácí jogurt,
domácí smetanový jogurt,
jak vyrobit hustý domácí jogurt,
jak se vyrábí jogurt,
smetanový jogurt recept,
jak uvařit jogurt,
výrobajogurtu,
výroba jogurtů v troubě,
postup výroby jogurtu,
recept na smetanovy jogurt,
viroba jogurtu,
domácí smetanový jogurt recept,
vzroba jogurt,
jak si vyrobit jogurt,
výroba dom.jogurtu,
výroba jogurtu z mléka
Suroviny:
mléko,
jogurt,
jogurt,
jogurt,
Komentáře (9)