Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 778 kJ / 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,08 g |
Tuky | 1,79 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 20,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto omáčku lze udělat i v pomalém hrnci nebo papiňáku, maso by šlo péci v troubě i bez předchozího dušení. Mně se tento kombinovaný způsob přípravy osvědčil. Podušením zkrátíme dobu pečení a trouba se postará o dobrý výpek. Omáčky vařím různé, hlavně, když se ochladí, ale této celerové dává rodina přednost před svíčkovou. Omáčka je velmi jemná a celer jí dodá potřebný šmrnc. O tom, že je celer zdravý netřeba mít pochyb : https://www.magazinzdravi.cz/celer-pri-dne-a-revma...
Má i další prospěšné účinky, jeleni jsou nyní v říji a tak děvčata budou vědět, kam mířím :-)
Pokud chcete strávníky rozmazlit, lze omáčku posypat lehce na másle opraženými mandlemi, které nejprve spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.. Já jsem je nedávala kvůli malým vnukům, ale je to taková třešnička na dortu, pokud chcete, vyzkoušejte.
Tuto omáčku můžete dělat s různými druhy masa, zkoušela jsem králíka, kuře, vepřové plecko, hovězí zadní i kližku.
Zdroj: tento recept jsem si před dvaceti roky odněkud opsala, možná, že z časopisu Vlasta, ale za to neručím.
Budu ráda, pokud vám také bude chutnat. Starší vnouček u mne dnes obědval a ještě chtěl přidat :-)
Obrázky nejsou kvalitní, foceno mobilem při pošmourném dni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 15 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Lichořeřišnice je skvělá do salátů a na zdobení jídel. Jak chutná a proč ji pěstovat
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou: Výraznou chuť masa zajistí správný postup přidávání ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: líčka celerová omáčka pecene licka vepřová pečeně s celerovou omáčkou licka na celeru
Suroviny: líčka vepřová, celer, cibule, slanina, máslo, máslo, koření nové koření, bobkový list, tymián čerstvý, květ muškátový, smetana ke šlehání, smetana na vaření, mouka hladká
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xkV
0 názorů