Postup přípravy
"Pro tento recept se nejvíce hodí drobné ryby: plotice, proudníci, tloušti, podoustve, cejni a to velcí i malí. Dají se samozřejmě nakládat i ostatní druhy, ty se však už tak dobře neproleží, jako zmíněná droboť. Krok 2: Menší ryby neporcujeme, jen je po délce rozřízneme. Očištěné, vykuchané, zbavené ploutví dobře vypereme, necháme okapat, osolíme. Obalíme v mouce, vajíčku, strouhance, upečeme na oleji dozlatova, dáme vychladnout. Mezitím oloupáme a na kolečka nakrájíme cibuli. Uvaříme lák: jeden díl octa na dva až dva a půl dílu vody - podle toho, jak chceme mít ryby kyselé a jak brzo uleželé. Doporučuji střed, konkrétně litr octa a dva a čtvrt litru vody. Přidáme lžičku soli, pár plátků bobkového listu, několik kuliček pepře a nového koření, necháme přejít varem a odstavíme. Uvedená dávka stačí na pětilitrovou láhev. Krok 3: Do hliněné nádoby nebo do litrových, třílitrových či pětilitrových sklenic skládáme studené řízky z ryb, prokládáme kolečky syrové cibule. Po naplnění nádoby zalejeme studeným lákem. Uložíme do chladného sklípku, případně do lednice. Již za týden kosti změknou a můžeme se do ryb pustit. Ve studenu vydrží i měsíc. Totiž - vydržely by, kdybyste je dříve nesnědli."
Dobrou chuť vám přeje Hugo Pavel, řečený Hufák
Zveřejněno 26. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pochoutka z ryb - pečenáče podle bratra spisovatele Oty Pavla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nv42
Moje poznámka
Pochoutka z ryb - pečenáče podle bratra spisovatele Oty Pavla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nv42
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 3 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 5 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 6 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 6 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 7 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 8 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 8 hodinami
Tématické fráze:
podoustev recepty,
recept na tlouště pečenáč,
tloušť jako pečenáče,
pečenáče z ryb,
pecenace od huga,
rybářské recepty jak nakládat ryby,
pečenáče pavel,
zavařování pečenáců z ryb
Suroviny:
cejn,
sůl,
strouhanka,
olej,
cibule,
voda,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.