Květákový nákyp v remosce

tom.palda Kuchař: tom.palda

Doba přípravy: 40 + 50 min 4 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

1 středně velký květák
2 cibule
1 dl oleje
150 g uzeniny (točený, klobása, uzené)
150 g Nivy
3 vejce
1/2 hrnku hrubé mouky
pepř
mletý kmín
sůl
koření dle chuti
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova opečeme na oleji. Květák uvaříme ve slané vodě (asi 10 min). Květák rozmačkáme vidličkou či šťouchačkou na brambory, přidáme žloutky, opraženou cibuli, mouku a na kostičky nakrajený sýr a uzeninu. Osolíme a okořeníme dle chuti a celé to zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho smícháme s hotovou směsí.

  2. Do remosky dáme hodně zmačkaný pečíci papír, nandáme těsto, rozprostřeme a přebytečný papír ostřihneme.
    Pečeme asi 45-50 minut.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné brambory maštěné máslem.. dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákový nákyp v remosce

  • casino casino

    "Do remosky dáme hodně zmačkaný pečíci papír,..."
    No, je dobré ho předem smočit vodovodou;-) Lépe se s ním pracuje, že :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty do remosky remoska recept remoska recepty květákový nákyp z z remosky recepty v remosce recept na květákový nákyp