Květákový nákyp v remosce

tom.palda Kuchař: tom.palda

Doba přípravy: 40 + 50 min 4 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

1 středně velký květák
2 cibule
1 dl oleje
150 g uzeniny (točený, klobása, uzené)
150 g Nivy
3 vejce
1/2 hrnku hrubé mouky
pepř
mletý kmín
sůl
koření dle chuti
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova opečeme na oleji. Květák uvaříme ve slané vodě (asi 10 min). Květák rozmačkáme vidličkou či šťouchačkou na brambory, přidáme žloutky, opraženou cibuli, mouku a na kostičky nakrajený sýr a uzeninu. Osolíme a okořeníme dle chuti a celé to zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho smícháme s hotovou směsí.

  2. Do remosky dáme hodně zmačkaný pečíci papír, nandáme těsto, rozprostřeme a přebytečný papír ostřihneme.
    Pečeme asi 45-50 minut.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné brambory maštěné máslem.. dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Květákový nákyp v remosce

  • casino casino

    "Do remosky dáme hodně zmačkaný pečíci papír,..."
    No, je dobré ho předem smočit vodovodou;-) Lépe se s ním pracuje, že :-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo