Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)

Merylas Kuchařka: Merylas

5 porcí Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

700 - 800 g květáku - rozebraný na růžičky bez košťálu
sůl
čerstvě mletý pepř
50 g uzené slaniny
1 lžíce sádla (nebo oleje)
70 g cibule
3 vejce
zhruba 2 vrchovaté lžíce strouhanky
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.

  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme ji, přidáme zhruba lžíci sádla nebo oleje a drobně nakrájenou cibulku, kterou orestujeme pouze do sklovita. Odstavíme.

  3. Květák buď na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme nebo nožem nadrobno nasekáme. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, slaninu s cibulkou, celá vejce, strouhanku a vše smícháme.

  4. Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení a rozložíme květákovou směs. Nádobu přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30 - 40 minut. Čas je pouze orientační. Remosku mám menší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.

  5. Podáváme s vařeným bramborem a kompotem nebo mrkvovým salátem.

Poznámka

Kdo nemá remosku, tak připraví klasicky v troubě. Pekáček je možné místo použití papíru na pečení vymazat např. sádlem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 154 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    zizala: Jaruško, děkuji za vyzkoušení a fotečku. :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mauško, dnešní oběd byl podle Tebe, jen jsem ještě přidala brokolici, protože květák nebyl moc velký. Takováhle prostá jídla máme rádi. Bod už jsem Ti dala, tak jen rychlou fotečku :-8:-8

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jitkas: Děkuji, v listovém těstě jsem ještě nezapékala, ale co není, může být. Díky za tip.:-):-K

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Opravdu mooc pekne, delam podobne napln do slaneho listoveho testa, tu strouhanku predem trochu oprazim.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    danielle72: zizala: Děkuji:-K Je to recept od maminky, používala jen pár ingrediencí a dělávám ho dodnes.:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jé, to je pěkný nápad:yes::yes:, remosku využívám hodně na chalupě.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    :-K:yes::-p Zajímavé a moc pěkné :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapeceny květakovy mozecek zapečený květák v remosce květákový mozeček zapečený květák v remosce květák na mozeček zapékaný květákový mozeček zapečený květák recept recepty z remosky zapékané květákový mozeček recepty z do remosky recepty v remosce zapečený květák s vejce v remosce zapečený květákový mozeček recept květákový mozeček to zapekany pečený květákovi mozecek kuska rice zapeceny mozecek mozeček květakovy zapékaný květák v remosce remoska recepty