

Vynikající bramborový salát
Suroviny
- brambory
- sůl
- voda
- zelenina
- vejce
- majonéza
- jogurt
- olej
Postup přípravy receptu
Základem celého úspěchu je uvařit brambory. Ty se musí vařit ve slupce, v osolené vodě a to na 1 litr vody 250 g soli. Od postavení na plotnu to trvá 2 hodiny. Brambory poté scedíme a necháme vychladnout. Jsou takové scvrklé a nevzhledné, ale to nevadí. Oloupete je a nakrájíte na kostičky či čtvrtky, jak jste zvyklí.
Do brambor dejte vše, co vám chutná a co máte rádi. Pozor na sůl. Napřed zkuste hotový salát a až nakonec dosolujte podle potřeby.
Poznámka od kuchařky
Kdo uvěřil, uvařil a ochutnal, nechce jinak..:-))
Takto vařené brambory mohou být odrůdy B nebo C. :-) Nejlepší jsou samozřejmě "A".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vynikající bramborový salát
-
Zajímavý nápad
-
casino: Casino, zcela výjimečně se mýlí. To není vaření brambor ve slupce v hodně slané vodě..."Tenerife" je přesně definováno - na litr vody 250 g soli, vařit dvě hodiny bez ohledu na velikost brambor a vychladnutí v té slané vodě. Vyzkoušejte, myslím, že nebudete litovat.
-
yanull:
No, já z takto vařených brambor dělávám brkaši
https://www.toprecepty.cz/recept/41845-bramborova-... -
O tomto způsobu vaření brambor čtu poprvé, také dávám do vody sůl, ale oproti tomuto je to minimální množství. Dovoluji si přidat odkaz na bramborový salát, který je v naší rodině oblíbený:https://www.toprecepty.cz/recept/9274-bramborovy-s...
-
Eja57:
Zajímavá varianta salátu, dám odkaz:
https://www.novinky.cz/vanoce/456923-vyzkousejte-v... -
Tahle metoda vaření brambor se jmenuje "Tenerife" - vaření brambor ve skoro nasyceném solném roztoku.
Se salátem s takto vařenými bramborami vyhrál soutěž Vitany o nejlepší bramborový salát 2017 "Pánkův mistrovský bramborový salát".
Děkuji za připomenutí, dělala jsem takto brambory na salát a stojí to za vyzkoušení. Čím déle necháme brambory chladnout tím budou slanější - moc nedoporučuji přes noc, raději tak po třech hodinách oloupat a použít.