Postup přípravy
Krok 1: V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme, okořeníme dle chuti a osmažíme na volská oka. Konzistence vajec záleží na naší chuti.
Krok 2: V jiné pánvi na roztopeném sádle nebo oleji osmažíme z obou stran plátky chleba (můžeme použít půlky krajíců nebo menší bochníčky pokrájené na plátky). Po osmažení je dáme okapat na obrousek, kde je hojně potřeme oloupanými stroužky česneku a přendáme na talíř, kde je doplníme osmaženou slaninou, kouskem sýru dle chuti, volským okem, a zeleninou dle chuti (rajče, okurka, paprika, lahůdková cibulka...)
Krok 3: Podáváme ihned. Nejlépe se sklenicí chlazeného piva na zapití.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obložené topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N47L
Moje poznámka
Obložené topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N47L
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 18 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 6 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 10 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 10 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 11 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 11 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 11 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 14 hodinami
Tématické fráze:
obložené topinky,
obložená topínka,
obložený ďábelský talíř
Suroviny:
chléb,
sádlo,
bok česnekový,
sýr plátkový,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
zelenina
Komentáře (1)