Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obložené topinky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: dle chuti

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme, okořeníme dle chuti a osmažíme na volská oka. Konzistence vajec záleží na naší chuti. Krok 2: V jiné pánvi na roztopeném sádle nebo oleji osmažíme z obou stran plátky chleba (můžeme použít půlky krajíců nebo menší bochníčky pokrájené na plátky). Po osmažení je dáme okapat na obrousek, kde je hojně potřeme oloupanými stroužky česneku a přendáme na talíř, kde je doplníme osmaženou slaninou, kouskem sýru dle chuti, volským okem, a zeleninou dle chuti (rajče, okurka, paprika, lahůdková cibulka...) Krok 3: Podáváme ihned. Nejlépe se sklenicí chlazeného piva na zapití.

Zveřejněno 12. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obložené topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N47L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obložené topinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N47L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
obložené topinky, obložená topínka, obložený ďábelský talíř

Suroviny:
chléb, sádlo, bok česnekový, sýr plátkový, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, zelenina

Přidat fotografie receptu