Postup přípravy
Krok 1: V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme, okořeníme dle chuti a osmažíme na volská oka. Konzistence vajec záleží na naší chuti.
Krok 2: V jiné pánvi na roztopeném sádle nebo oleji osmažíme z obou stran plátky chleba (můžeme použít půlky krajíců nebo menší bochníčky pokrájené na plátky). Po osmažení je dáme okapat na obrousek, kde je hojně potřeme oloupanými stroužky česneku a přendáme na talíř, kde je doplníme osmaženou slaninou, kouskem sýru dle chuti, volským okem, a zeleninou dle chuti (rajče, okurka, paprika, lahůdková cibulka...)
Krok 3: Podáváme ihned. Nejlépe se sklenicí chlazeného piva na zapití.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obložené topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N47L
Moje poznámka
Obložené topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N47L
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 4 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
obložené topinky,
obložená topínka,
obložený ďábelský talíř
Suroviny:
chléb,
sádlo,
bok česnekový,
sýr plátkový,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
zelenina
Komentáře