Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 242 kJ / 1 492 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,08 g |
| Tuky | 114,09 g |
| Vláknina | 1,40 g |
| Cholesterol | 226 mg |
| Sodík | 415 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 87,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mascarpone s kysanou smetanou, cukry a ztužovačem vyšleháme, odložíme do lednice.
Krok 2: Uvaříme vanilkový pudink, za občasného promíchání necháme zchladnout a odložíme do lednice.
Krok 3: Plátky želatiny necháme nabobtnat v cca 3 lžících vody pár minut, přidáme část pomerančové šťávy, zahřejeme, nevaříme, přidáme zbytek pomerančové šťávy, promícháme a nalijeme do ploché misky, vrstva cca 1-2 cm, po ztuhnutí budeme sekat nadrobno. Dáme ztuhnout.
Krok 4: Maracuju a granátové jablko vypreparujeme každé zvlášť do mističek, můžeme ev. přisladit medem, nejlépe z pomerančových květů. (Můžeme použít jen jedno ovoce). Dáme chladit.
Krok 5: Čokoládovou polevu rozehřejeme, nalijeme na alobal, počkáme až skoro ztuhne a tvořítky vykrájíme hvězdičky, stromečky apod. Necháme úplně ztuhnout a pak jemně tvary vyjmeme a odložíme do chladu. "Nepodarky" - jinak nepoužitelné - nahrubo rozemeleme/rozdrtíme. Před vrstvením lehce promneme s granátovou ev. pomerančovou šťávou jako na drobenku.
Krok 6: Po ztuhnutí pomerančové želatiny - to trvá nejdéle - vrstvíme do skleněných mističek/skleniček dle fantazie. Dospod sušenkovou drobenku, pak pudink, nasekané pomerančové želé, opět trochu sušenek, pak vrstva šlehaného mascarpone, promíchaná s granátovým jablkem/ maracujou.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.
Zveřejněno 23. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Předvánoční "zbytkové" triffle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4PY
Moje poznámka
Předvánoční "zbytkové" triffle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4PY
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 7 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 8 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 12 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 13 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 14 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 14 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 15 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 15 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 16 hodinami
Tématické fráze:
zbytkové vánoční cukroví,
využití rozlámaného vánoční cukroví,
zbytkove kolacky
Suroviny:
perníčky,
mascarpone,
smetana zakysaná,
ztužovač želatinový,
cukr vanilkový,
šťáva pomerančová,
želatina,
pudink vanilkový,
mléko,
ovoce,
šlehačka
Komentáře (2)