Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 242 kJ / 1 492 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,08 g | 
| Tuky | 114,09 g | 
| Vláknina | 1,40 g | 
| Cholesterol | 226 mg | 
| Sodík | 415 mg | 
| Sůl | 0,72 g | 
| Sacharidy | 87,49 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mascarpone s kysanou smetanou, cukry a ztužovačem vyšleháme, odložíme do lednice.
	Krok 2: Uvaříme vanilkový pudink, za občasného promíchání necháme zchladnout a odložíme do lednice.
	Krok 3: Plátky želatiny necháme nabobtnat v cca 3 lžících vody pár minut, přidáme část pomerančové šťávy, zahřejeme, nevaříme, přidáme zbytek pomerančové šťávy, promícháme a nalijeme do ploché misky, vrstva cca 1-2 cm, po ztuhnutí budeme sekat nadrobno. Dáme ztuhnout.
	Krok 4: Maracuju a granátové jablko vypreparujeme každé zvlášť do mističek, můžeme ev. přisladit medem, nejlépe z pomerančových květů. (Můžeme použít jen jedno ovoce). Dáme chladit.
	Krok 5: Čokoládovou polevu rozehřejeme, nalijeme na alobal, počkáme až skoro ztuhne a tvořítky vykrájíme hvězdičky, stromečky apod. Necháme úplně ztuhnout a pak jemně tvary vyjmeme a odložíme do chladu.  "Nepodarky"  - jinak nepoužitelné - nahrubo rozemeleme/rozdrtíme. Před vrstvením lehce promneme s granátovou ev. pomerančovou šťávou jako na drobenku.
	Krok 6: Po ztuhnutí pomerančové želatiny - to trvá nejdéle - vrstvíme do skleněných mističek/skleniček dle fantazie. Dospod sušenkovou drobenku, pak pudink, nasekané pomerančové želé, opět trochu sušenek, pak vrstva šlehaného mascarpone, promíchaná s granátovým jablkem/ maracujou.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.
Dozdobíme čokoozdobami ev. ovocem, můžeme přidat i trochu ušlehané šlehačky.
Zveřejněno 23. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Předvánoční "zbytkové" triffle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4PY
Moje poznámka
					
				
Předvánoční "zbytkové" triffle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4PY
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zbytkové vánoční cukroví, 
						
						
							využití rozlámaného vánoční cukroví, 
						
						
							zbytkove kolacky
						
					
						Suroviny:
						
							perníčky, 
						
						
							mascarpone, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							ztužovač želatinový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							šťáva pomerančová, 
						
						
							želatina, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							ovoce, 
						
						
							šlehačka
						
					
	
			
	
Komentáře (2)